Airfryer-broileri

4
45 min

Valmista täydellinen kokonainen broileri Airfryerissä! Helppo ohje grillatulle broilerille, joka on kypsä ja rapea 30–40 minuutissa. Sopii erinomaisesti uunijuuresten kanssa.

Valmista herkullinen kokonainen kana uunissa helposti! Rapeaa ja täydellistä broileria uunijuuresten kanssa.

Kuinka valmistaa täydellinen kokonainen broileri uunissa

Kokonainen broileri uunissa on klassinen ruokalaji, joka sopii niin arki- kuin juhla-aterioihin. Aloita poistamalla broilerista sisäelimet ja huuhtele se huolellisesti kylmällä vedellä. Kuivaa liha talouspaperilla, jotta sen pinta pysyy kuivana – tämä takaa rapean pinnan. Mausta broileri runsaasti suolalla, pippurilla ja yrteillä, kuten rosmariinilla tai timjamilla. Lisää makua myös sitruunaviipaleilla tai valkosipulinkynsillä, jotka voit laittaa broilerin sisään.

Grillattu broileri uunissa – helppo ja maukas vaihtoehto

Grillattu broileri on erinomainen vaihtoehto, jos haluat saada rapean pinnan ja mehevämmän sisuksen. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja aseta broileri paistoastiaan rintapuoli ylöspäin. Paista lihaa noin 1–1,5 tuntia ja tarkista sisälämpötila – sen tulisi olla vähintään 75 astetta. Valele broileria ajoittain paistonesteellä, jotta se pysyy mehevämpänä. Grillattu broileri uunissa kypsyy tasaisesti, kunhan asetat astian keskitasolle.

Broileri airfryerissa – nopea ja terveellinen vaihtoehto

Jos haluat nopeamman ja terveellisemmän vaihtoehdon, kokeile broileri airfryerissa. Airfryer kypsentää broilerin nopeasti ja tasaisesti, ja saat samalla rapean pinnan ilman runsasta öljyä. Aseta broileri airfryerin koriin ja kypsennä noin 40–50 minuuttia 180 asteessa. Tarkista sisälämpötila ennen tarjoilua. Broileri airfryerissa on erinomainen valinta, jos haluat säästää aikaa ja nauttia kevyemmästä versiosta.

Tarjoiluvinkkejä ja makuyhdistelmiä

Kokonainen broileri uunissa sopii erinomaisesti monien lisukkeiden kanssa. Tarjoile se esimerkiksi paahdettujen juuresten, kuten perunoiden, porkkanoiden ja sipulien, kera. Voit myös valmistaa herkullisen kastikkeen paistoliemestä lisäämällä siihen kermaa ja tuoreita yrttejä. Salaatti tai raikas viini täydentävät aterian täydellisesti. Grillattu broileri sopii myös erinomaisesti piknikille tai kesäillan grillaamiseen.

Kokeile erilaisia makuja ja tekniikoita

Kokonainen broileri uunissa tarjoaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä. Lisää esimerkiksi hunajaa broilerin pinnalle saadaksesi makean ja rapean kuoren. Kokeile myös marinadikastikkeita, kuten chili-limeä tai valkosipuli-rosmariinia, tuomaan lisää syvyyttä makuun. Jos haluat nopeuttaa kypsennystä, käytä grillivastusta paiston loppuvaiheessa. Broileri airfryerissa on myös loistava vaihtoehto, jos haluat säästää aikaa ja energiaa. Riippumatta valitsemastasi tekniikasta, kokonainen broileri uunissa on monipuolinen ja herkullinen valinta.

Ainekset

1 kokonainen broileri (n. 800 g)
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
muutama oksa tuoretta timjamia
1 kokonainen valkosipuli
1 sitruuna

Valmistus

1. Pese broileri huolellisesti kylmällä vedellä ja kuivaa se talouspaperilla. Kastele tai hiero broilerin pinta tasaisesti öljyllä. Mausta runsaasti suolalla ja tuoreella mustapippurilla.

2. Aseta tuoreet timjamin oksat Airfryer-korin pohjalle. Laita broileri timjamin päälle. Leikkaa sitruuna kahtia ja purista toisen puolikkaan mehu broilerin pinnalle. Aseta toinen puolikas koriin broilerin viereen. Halkaise valkosipulinkynsi kahtia ja aseta puolikkaat koriin broilerin läheisyyteen.

3. Paista broileria Airfryerissa 180 °C lämpötilassa 30–40 minuuttia, kunnes se on kypsä ja rapea.

Broilerin kanssa sopii erinomaisesti uunissa paahdetut juurekset. Löydät reseptin täältä.

Valmistusaika: 45 minuuttia.
Annosmäärä: 4.

Kuinka valmistaa täydellinen kokonainen broileri uunissa

Kokonainen broileri uunissa on klassinen ruokalaji, joka sopii niin arki- kuin juhla-aterioihin. Aloita poistamalla broilerista sisäelimet ja huuhtele se huolellisesti kylmällä vedellä. Kuivaa liha talouspaperilla, jotta sen pinta pysyy kuivana – tämä takaa rapean pinnan. Mausta broileri runsaasti suolalla, pippurilla ja yrteillä, kuten rosmariinilla tai timjamilla. Lisää makua myös sitruunaviipaleilla tai valkosipulinkynsillä, jotka voit laittaa broilerin sisään.

Grillattu broileri uunissa – helppo ja maukas vaihtoehto

Grillattu broileri on erinomainen vaihtoehto, jos haluat saada rapean pinnan ja mehevämmän sisuksen. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja aseta broileri paistoastiaan rintapuoli ylöspäin. Paista lihaa noin 1–1,5 tuntia ja tarkista sisälämpötila – sen tulisi olla vähintään 75 astetta. Valele broileria ajoittain paistonesteellä, jotta se pysyy mehevämpänä. Grillattu broileri uunissa kypsyy tasaisesti, kunhan asetat astian keskitasolle.

Broileri airfryerissa – nopea ja terveellinen vaihtoehto

Jos haluat nopeamman ja terveellisemmän vaihtoehdon, kokeile broileri airfryerissa. Airfryer kypsentää broilerin nopeasti ja tasaisesti, ja saat samalla rapean pinnan ilman runsasta öljyä. Aseta broileri airfryerin koriin ja kypsennä noin 40–50 minuuttia 180 asteessa. Tarkista sisälämpötila ennen tarjoilua. Broileri airfryerissa on erinomainen valinta, jos haluat säästää aikaa ja nauttia kevyemmästä versiosta.

Tarjoiluvinkkejä ja makuyhdistelmiä

Kokonainen broileri uunissa sopii erinomaisesti monien lisukkeiden kanssa. Tarjoile se esimerkiksi paahdettujen juuresten, kuten perunoiden, porkkanoiden ja sipulien, kera. Voit myös valmistaa herkullisen kastikkeen paistoliemestä lisäämällä siihen kermaa ja tuoreita yrttejä. Salaatti tai raikas viini täydentävät aterian täydellisesti. Grillattu broileri sopii myös erinomaisesti piknikille tai kesäillan grillaamiseen.

Kokeile erilaisia makuja ja tekniikoita

Kokonainen broileri uunissa tarjoaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä. Lisää esimerkiksi hunajaa broilerin pinnalle saadaksesi makean ja rapean kuoren. Kokeile myös marinadikastikkeita, kuten chili-limeä tai valkosipuli-rosmariinia, tuomaan lisää syvyyttä makuun. Jos haluat nopeuttaa kypsennystä, käytä grillivastusta paiston loppuvaiheessa. Broileri airfryerissa on myös loistava vaihtoehto, jos haluat säästää aikaa ja energiaa. Riippumatta valitsemastasi tekniikasta, kokonainen broileri uunissa on monipuolinen ja herkullinen valinta.