Löydä helppo ja maukas ankanrinta resepti uunista! Nauti täydellisesti kypsennetystä ankanrinnasta viherpippurikastikkeen kera. Täydellinen juhlavalmiste!
2 ankan rintafileetä
1 tl suolaa
voita
VIHERPIPPURIKASTIKE
2 rkl viherpippuria kokonaisena
2 dl kuohukermaa
2 rkl vasikkafondia
1 tl ranskalaista sinappia
½ rkl soijakastiketta
1 rkl konjakkia
Juhlavampaan hetkeen sopii ankanrinta maukkaalla viherpippurikastikkeella!
1. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi. Mausta ankanrintapalat suolalla ja pippurilla. Suola auttaa poistamaan veden ankanrasvasta.
2. Aloita rintapalojen paistaminen kylmällä paistinpannulla ilman öljyä. Kylmä ja asteittain lämpenevä pannu irrottaa rasvan pihveistä tehokkaammin kuin esilämmitetty pannu.
3. Käännä pihvejä, kun rasva on irronnut pihveistä ja kerääntynyt pannulle.
4. Aseta rintapalat pannulle nahkapuoli alaspäin ja laita pannu uuniin 6–8 minuutiksi. Jos paistinpannussasi on muovinen kahva, siirrä rintapalat ensin esilämmitettyyn uunivuokaan.
5. Ota pihvit uunista ja tarkista kypsyys sormella – niiden tulisi olla hieman joustavia ja pehmeitä sormella painaessa.
6. Kaada keitinlientä vuoasta kastikkeeseen. Leikkaa ankanrinta viipaleiksi ja tarjoile kastikkeen kera.
7. Leikkaa ankanrinta vähintään sentin paksuisiksi viipaleiksi – liian ohuet viipaleet kylmenevät nopeasti.
Annosmäärä: 4