Ankanrinta Resepti

4
8 min

Löydä helppo ja maukas ankanrinta resepti uunista! Nauti täydellisesti kypsennetystä ankanrinnasta viherpippurikastikkeen kera. Täydellinen juhlavalmiste!

Löydä helppo ankanrinta uunissa -resepti, joka hurmaa maukkaudellaan ja täydellisellä kypsennyksellään. Nauti!

Ankanrinta uunissa – täydellinen resepti herkulliseen ateriaan

Ankanrinta uunissa on erinomainen valinta niin arjen kuin juhlien pöytään. Tämä herkullinen ruokalaji yhdistää mehevän lihan ja rapean ihon, ja sen valmistaminen on helpompaa kuin luulisi. Ankanrinta resepti on monien suosikki, sillä se tarjoaa rikkaan maailman ja täydellisen lopputuloksen. Tässä artikkelissa jaamme parhaat vinkit ja ohjeet, jotta ankanrinta uunissa onnistuu joka kerta täydellisesti. Lue lisää ja löydä ideoita tarjoiluun sekä vinkkejä valmistuksen helpottamiseen.

Ankanrinta resepti: aloita oikein

Ankanrinta uunissa valmistaminen alkaa laadukkaiden raaka-aineiden valinnasta. Valitse tuore ja hyvälaatuinen ankanrinta, sillä se vaikuttaa merkittävästi lopputulokseen. Ennen paistamista, viilto ankanrinnan nahka ristikkäin – tämä auttaa rasvan valumaan ja ihon rapeutumiseen. Mausta liha suolalla ja pippurilla, ja anna sen levätä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Tämä varmistaa tasaisen kypsennyksen ja mehevän lopputuloksen. Ankanrinta uunissa valmistetaan parhaiten miedolla lämmöllä, jotta liha pysyy mureana ja täynnä makua.

Ankanrinta uunissa: täydelliset kypsennysohjeet

Ankanrinta uunissa kypsyy parhaiten, kun noudatat näitä yksinkertaisia ohjeita. Esilämmitä uuni 180 asteeseen ja aseta ankanrinta uunipellille nahkapuoli ylöspäin. Tämä mahdollistaa rasvan valumisen ja ihon rapeutumisen. Paista ankanrinta noin 20-25 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 65-70 astetta. Anna lihan levätä folion alla 10 minuuttia ennen tarjoilua – tämä säilyttää mehukkuuden ja tasapainottaa mausteet. Näiden ohjeiden avulla ankanrinta uunissa onnistuu aina täydellisesti.

Ankanrinta resepti: ideoita tarjoiluun

Valmis ankanrinta uunissa tarjoillaan parhaiten monipuolisilla lisukkeilla. Klassiset valinnat, kuten paahdetut perunat tai juurekset, täydentävät ankanrinnan maun täydellisesti. Kokeile myös tuoreita kauden vihanneksia tai kevyttä salaattia raikastamaan ateriaa. Kastikkeena appelsiinikastike on erinomainen valinta, sillä se tuo annokseen makean ja happaman sävyn. Ankanrinta uunissa valmistettuna on monipuolinen ruokalaji, joka sopii niin juhla- kuin arkiruokailuun. Kokeile erilaisia makuyhdistelmiä ja löydä oma suosikkisi!

Ankanrinta resepti on helppo ja nopea tapa tuoda hienostunutta makuelämystä pöytään. Noudata näitä ohjeita ja vinkkejä, niin ankanrinta uunissa onnistuu aina täydellisesti. Kokeile ja nauti!

Ainekset

2 ankan rintafileetä
1 tl suolaa
voita
VIHERPIPPURIKASTIKE
2 rkl viherpippuria kokonaisena
2 dl kuohukermaa
2 rkl vasikkafondia
1 tl ranskalaista sinappia
½ rkl soijakastiketta
1 rkl konjakkia

Valmistus

Juhlavampaan hetkeen sopii ankanrinta maukkaalla viherpippurikastikkeella!

1. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi. Mausta ankanrintapalat suolalla ja pippurilla. Suola auttaa poistamaan veden ankanrasvasta.

2. Aloita rintapalojen paistaminen kylmällä paistinpannulla ilman öljyä. Kylmä ja asteittain lämpenevä pannu irrottaa rasvan pihveistä tehokkaammin kuin esilämmitetty pannu.

3. Käännä pihvejä, kun rasva on irronnut pihveistä ja kerääntynyt pannulle.

4. Aseta rintapalat pannulle nahkapuoli alaspäin ja laita pannu uuniin 6–8 minuutiksi. Jos paistinpannussasi on muovinen kahva, siirrä rintapalat ensin esilämmitettyyn uunivuokaan.

5. Ota pihvit uunista ja tarkista kypsyys sormella – niiden tulisi olla hieman joustavia ja pehmeitä sormella painaessa.

6. Kaada keitinlientä vuoasta kastikkeeseen. Leikkaa ankanrinta viipaleiksi ja tarjoile kastikkeen kera.

7. Leikkaa ankanrinta vähintään sentin paksuisiksi viipaleiksi – liian ohuet viipaleet kylmenevät nopeasti.

Annosmäärä: 4

Ankanrinta uunissa – täydellinen resepti herkulliseen ateriaan

Ankanrinta uunissa on erinomainen valinta niin arjen kuin juhlien pöytään. Tämä herkullinen ruokalaji yhdistää mehevän lihan ja rapean ihon, ja sen valmistaminen on helpompaa kuin luulisi. Ankanrinta resepti on monien suosikki, sillä se tarjoaa rikkaan maailman ja täydellisen lopputuloksen. Tässä artikkelissa jaamme parhaat vinkit ja ohjeet, jotta ankanrinta uunissa onnistuu joka kerta täydellisesti. Lue lisää ja löydä ideoita tarjoiluun sekä vinkkejä valmistuksen helpottamiseen.

Ankanrinta resepti: aloita oikein

Ankanrinta uunissa valmistaminen alkaa laadukkaiden raaka-aineiden valinnasta. Valitse tuore ja hyvälaatuinen ankanrinta, sillä se vaikuttaa merkittävästi lopputulokseen. Ennen paistamista, viilto ankanrinnan nahka ristikkäin – tämä auttaa rasvan valumaan ja ihon rapeutumiseen. Mausta liha suolalla ja pippurilla, ja anna sen levätä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Tämä varmistaa tasaisen kypsennyksen ja mehevän lopputuloksen. Ankanrinta uunissa valmistetaan parhaiten miedolla lämmöllä, jotta liha pysyy mureana ja täynnä makua.

Ankanrinta uunissa: täydelliset kypsennysohjeet

Ankanrinta uunissa kypsyy parhaiten, kun noudatat näitä yksinkertaisia ohjeita. Esilämmitä uuni 180 asteeseen ja aseta ankanrinta uunipellille nahkapuoli ylöspäin. Tämä mahdollistaa rasvan valumisen ja ihon rapeutumisen. Paista ankanrinta noin 20-25 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 65-70 astetta. Anna lihan levätä folion alla 10 minuuttia ennen tarjoilua – tämä säilyttää mehukkuuden ja tasapainottaa mausteet. Näiden ohjeiden avulla ankanrinta uunissa onnistuu aina täydellisesti.

Ankanrinta resepti: ideoita tarjoiluun

Valmis ankanrinta uunissa tarjoillaan parhaiten monipuolisilla lisukkeilla. Klassiset valinnat, kuten paahdetut perunat tai juurekset, täydentävät ankanrinnan maun täydellisesti. Kokeile myös tuoreita kauden vihanneksia tai kevyttä salaattia raikastamaan ateriaa. Kastikkeena appelsiinikastike on erinomainen valinta, sillä se tuo annokseen makean ja happaman sävyn. Ankanrinta uunissa valmistettuna on monipuolinen ruokalaji, joka sopii niin juhla- kuin arkiruokailuun. Kokeile erilaisia makuyhdistelmiä ja löydä oma suosikkisi!

Ankanrinta resepti on helppo ja nopea tapa tuoda hienostunutta makuelämystä pöytään. Noudata näitä ohjeita ja vinkkejä, niin ankanrinta uunissa onnistuu aina täydellisesti. Kokeile ja nauti!

Lisää reseptejä

Katso resepti >