Löydä täydellinen kastike ankalle – herkullinen omena-calvadoskastike ja paistetut viikunajuurekset. Helppo resepti, joka vie ruokasi seuraavalle tasolle. Valmistusaika vain 45 minuuttia!
2 isoa ankan rintafileetä
suolaa ja pippuria
voita paistamiseen
VIIKUNAJUUREKSET:
1 kourallinen porkkanoita ja perunoita
1 keskikokoinen bataatti
ripaus öljyä ja hunajaa
suolaa ja rosmariinia
1 rasia viikunoita
CALVADOS-OMENAKASTIKE:
1 salottisipuli
1 rkl voita ja sokeria
1 dl punaviiniä
2 dl omenamehua
1/2 lihaliemikuutio
1/2 dl Calvadosta
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja nosta ankkafileet huoneenlämpöön noin tuntia ennen työstämistä.2. Leikkaa rasvapuolelle terävällä veitsellä ristiviiltoja ja mausta suolalla ja pippurilla.3. Valmistele viikunajuurekset: - Kuori ja halkaise viikunajuurekset. - Aseta ne vuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja rypsiöljyllä. - Paista uunissa noin 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman karamellisoituneita.4. Valmistele ankkafileet: - Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lisää rypsiöljyä. - Paista ankkafileet rasvapuoli alaspäin 5–7 minuuttia, kunnes rasva on rapeaa. - Käännä fileet ja paista vielä 3–4 minuuttia. - Siirrä pannu uuniin ja paista 5–7 minuuttia, kunnes ankka on kypsää mutta keskeltä vielä vaaleanpunaista.5. Valmistele omena-calvadoskastike: - Kuumenna pannu ja lisää hieman rypsiöljyä. - Kuullota sipuliviipaleet ja lisää omenaviipaleet. - Lisää calvados ja anna sen haihtua hieman. - Lisää liemi ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä, kunnes se paksunee. - Mausta suolalla ja pippurilla.6. Tarjoile siivutetut ankkafileet keskeltä pinkkeinä viikunajuuresten ja omena-calvadoskastikkeen kanssa.
Valmistusaika: 45 min Annosmäärä: 4