Valmista maailman paras broilerilasagne! Tässä yksinkertaisessa reseptissä yhdistyvät kana, tomaattikastike ja parsakaalipesto. Täydellinen ruoka 4–6 hengelle. Kokeile tänään!
1 paketti tuorepasta lasagnelevyjä
TOMAATTIKASTIKE
400 g broilerin jauhelihaa
1 sipuli ja valkosipulinkynsi
1 porkkana
2 dl punaviiniä
2 purkkia yrttitomaattimurskaa
suolaa ja pippuria
PARSAKAALIPESTO
400 g parsakaalia
1 dl raastettua parmesaania
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
2 tl sitruunanmehua
1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
2. Valmista tomaattikastike: Raasta sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota ne pannulla öljyssä hetken aikaa.
3. Lisää jauheliha pannulle ja paista, kunnes liha on kypsää. Lisää punaviini ja tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä samalla, kun valmistat parsakaalipeston.
4. Valmista parsakaalipesto: Poista parsakaalista kanta ja keitä vihreät osat kuumassa vedessä. Jäähdytä kylmällä vedellä ja laita kaikki peston ainekset tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes pesto on tasaista.
5. Voitele vuoka öljyllä ja aloita lasagnen kerrokset. Laita vuokaan ensin tomaattikastike, sitten lasagnelevy ja lopuksi pesto. Toista kerrokset, kunnes kaikki ainekset on käytetty.
6. Lisää päälle halutessasi parmesaaniraastetta. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kaunis ja kuohkea.
7. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile.
Valmistusaika: 45 minuuttia.
Annosmäärä: 4–6 henkeä.