Kokeile herkullista broileripataa uunipadalla kannella! Tässä yksinkertaisessa reseptissä broileri, kasvikset ja speltti yhdistyvät täydelliseen makuyhteen. Valmistusaika 80 min, annoksia 6–8.
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
250 g kirsikkatomaatteja
1 punainen paprika
800 g broilerin siipipaloja
100 g chorizomakkaraa
4 dl spelttijyviä
5 dl kanalientä
1 tölkki säilöttyjä tomaatteja
1 tl savupaprikamaustetta
1 tl currya
tuoretta basilikaa
1. Esikuumenna uuni 200 asteeseen ja voitele uunivuoka valmiiksi. 2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulit. Lohko kirsikkatomaatit ja hienonna punainen paprika. Kuutioi chorizot. 3. Jos chorizo ja sen lempeä mausteisuus eivät ole koko perheen makuun, voit jättää makkaran pois tai korvata sen esimerkiksi broilerimakkaralla. 4. Pinoa kaikki kasvikset ja makkarakuutiot suoraan uunivuokaan ja peitä ne broilerin siipipaloilla. 5. Lisää vuokaan spelttijyvät, kanaliemi, säilyketomaatit tai tomaattimurska sekä mausteet. 6. Peitä uunipata kannella tai foliolla ja kypsennä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. 7. Poista uunivuoan kansi ja jatka kypsennystä ilman kantta vielä vähintään 30 minuuttia, jotta suurin osa nesteistä haihtuu ja speltti on täysin kypsää. 8. Tarkista broilerin kypsyys paistomittarilla tai terävällä veitsellä. Nosta vuoka uunista, kun broilerin sisälämpötila on vähintään 75 astetta tai liha on kokonaan valkoista. 9. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa vielä. Kasvisten tulisi nyt olla ihanan pehmeitä, speltin kypsää ja broilerin mehukasta. 10. Tarjoile ruoka sellaisenaan tuoreen basilikan ja esimerkiksi sitruunalohkojen kanssa.
Valmistusaika: 80 minuuttia Annosmäärä: 6–8