Valmista herkullinen Caesar salaatti kotona! Tässä yksinkertainen ohje caesar kastikkeella, rapeilla leipäkuutioilla ja raastetulla parmesaanilla. Valmistusaika vain 25 minuuttia.
300 g broilerin sisäfilettä
1 rkl margariinia
2 ruukkua rooman- tai jäävuorisalaattia
4 viipaletta vaaleaa paahtoleipää tai n. 80 g leipäkrutonkeja
1-2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
suolaa mustapippuria
Kastike:
1 keltuainen
3-4 anjovisfileetä
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl vettä
1 tl sinappia
ripaus mustapippuria
1 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl parmesaania raastettuna
1. Kuumenna margariini pannulla. Lisää broilerin sisäfileet ja paista ne molemmin puolin kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa paistetut fileet suupaloiksi.
2. Huuhdo salaatinlehdet kylmällä vedellä ja valuta ne hyvin. Ripele lehdet laakeaan kulhoon.
3. Leikkaa leipäviipaleet pienehköiksi kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää hienonnettu valkosipulinkynsi. Anna valkosipulin käydä hetken öljyssä, sitten lisää leipäkuutiot. Paista ne rapeiksi ja kullanruskeiksi.
4. Valmista kastike. Sekoita kulhossa keltuainen, hienonnetut anjovisfileet, sitruunanmehu, vesi, sinappi ja mustapippuri. Lisää öljy vähitellen ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi. Mausta kastike hienonnetulla valkosipulilla. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita varovasti.
Ripottele salaatin päälle raastettu parmesaani ja paistetut leipäkuutiot.
Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 3-4 annosta