Kokeile herkullista gochujang kanaa uunissa kermaisen pinaattikastikkeen kera. Käytä gochujang chilitahnaa ja nauti nopeasta 30 minuutin ateriasta. Täydellinen yksin- tai perheateria!
1 broilerin rintafilee
1 tl Gochujang-chilitahnaa
1 tl oliiviöljyä
KERMAINEN PINAATTIPAISTOS
100 g kukkakaalia
1/2 keltasipuli
1 rkl voita + 1 dl kasvislientä
1 dl kermaa
ripaus juustoraastetta
ripaus suolaa ja pippuria
100 g tuotetta pinaattia
Esikuumenna uuni 190 °C asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
1. Aloita broilerin rintafileen marinointi hieromalla sen pintaan chilitahnaa ja oliiviöljyä. Aseta marinoidut fileet uunipellille ja anna niiden levätä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.
2. Siirrä uunipelti uunin keskitasolle ja kypsennä broileria noin 15 minuuttia tai kunnes se on täysin kypsä. Tarkista kypsyys terävällä veitsellä. Kun broileri on valmis, nosta se foliotaskuun tekeytymään.
3. Valmista kukkakaalipaistos samalla, kun broileri kypsyy. Nypi kukkakaali nuppuina ja aseta ne kylmälle paistinpannulle. Lisää pannulle voita ja kasvislientä. Kuumenna seosta hiljalleen keskilämmöllä ja lisää joukkoon kuorittu ja suikaloitu sipuli. Anna kukkakaalin kypsyä kannen alla noin 10 minuuttia.
4. Survo kypsennetyt kukkakaalit perunasurvimella karkeaksi soseeksi. Mausta sose kermalla, juustoraasteella ja haluamillasi mausteilla. Kuumenna kastike uudelleen ja lisää joukkoon pinaatit, kun kermainen seos alkaa poreilla. Nosta pannu pois liedeltä heti, kun pinaatit ovat vetistyneet.
Tarjoile mausteinen broilerifilee kermaisen pinaattikastikkeen kera, koristeltuna tuoreella pippurilla.
Valmistusaika: 30 minuuttia Annosmäärä: 1