Valmista herkullinen ankanrinta granaattiomenamelassin kera. Tässä yksinkertaisessa reseptissä yhdistyvät rapea ankka ja täyteläinen kastike. Annos neljälle, valmistusaika 45 minuuttia.
2 kpl ankan rintaa
2 dl granaattiomenamelassia
2 kpl keltasipulia
1 pkt taatelia
2 rkl kuivattua minttua
5 rkl oliiviöljyä
3 rlk voita
0,5 l kanalientä
suolaa
jauhettua mustapippuria
kurkumaa
sahramia
1. Kuori ja hienonna keltasipuli.
2. Viiltojen avulla rakenna ankanrintojen nahkaan pieniä viiltoja ja mausta ne suolalla j
a pippurilla. Aseta rinnat nahkapuoli alaspäin kuivalle ja kylmälle paistinpannulle. Laita pannu liedelle ja kypsennä keskilämmöllä, kunnes nahka on ruskistunut ja rapea.
3. Siirrä ankanrinnat sivuun ja aloita kastikkeen valmistus: Lisää pannulle hienonnettu sipuli ja kuullota keskilämmöllä, kunnes sipuli on kevyesti ruskistunut. Mausta kurkumalla (tai sahramilla), suolalla ja pippurilla. Lisää 50 g taateleita ja 1 dl granaattiomenamelassia. Kaada puolet liemestä pannulle ja anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa lientä ajoittain. Keitä sekoittaen, kunnes saat tasaisen ja paksun kastikkeen.
4. Lisää ankanrinnat takaisin pannulle ja lisää kuivattu minttu. Sekoita hyvin ja anna porista noin 10 minuuttia tai kunnes ankka on saavuttanut haluamasi kypsyysasteen. Mausta tarvittaessa lisää suolaa ja pippuria.
5. Viipaloi ankanrinnat ohuiksi siivuiksi, aseta ne lautaselle kastikkeen kera ja tarjoile esimerkiksi tillillä maustetun basmatiriisin kanssa.
Valmistusaika: 45 minuuttia
Annos neljälle