Löydä herkullinen green curry -resepti kanalle ja muille ruoille. Opettele valmistamaan currykastike kotona ja nauti thaimaalaisen keittiön mausteista makuja. Täydellinen lisä liha-, kala- ja kasvisruokiin!
400g broilerinfileetä
1 tlk kookosmaitoa
6 kpl thai-munakoisoja (tai 1/2 kesäkurpitsa)
1 pss pakasteherneitä
1 rkl vihreää currytahnaa
5 limenlehteä
1 rkl kalakastiketta
1 vihreä paprika
1 rkl ruokosokeria
2 valkosipulinkynttä
½ chili
1 punainen paprika
1 sipuli tuoretta basilikaa
1 pussi kaffir-limetin lehtiä
VIHREÄ CURRYTAHNA:
5-10 pientä thaichiliä
2 sitruunaruohotankoa
1 dl tuoretta korianteria
5 valkosipulinkynttä
2 rkl raastettua inkivääriä
1 limenkuori raasteena
1 limenmehu
2 rkl jauhettua korianteria
1 rkl jauhettua jeeraa
2 tl suolaa
0,5 dl ruokaöljyä
Ruokatuliainen Thaimaasta – mausteinen Green Chicken Curry! Green Curry broileripadan herkullinen maku syntyy kookosmaidosta, kaffirlimestä, inkivääristä ja korianterista.
1. Kaada wokkiin 1/3 kookosmaidosta. Anna kiehua kasaan hetki. Lisää currytahna. Sekoita tasaiseksi. 2. Lisää kanat pannulle ja paista pinta kiinni. Lisää kalakastike, valkosipuli, sipuli, chili ja limenlehdet. 3. Laita pannulle myös loput kasvikset, paistele hetki. Kaada loput kookosmaidosta ja loput ainekset sekaan. Anna vihreän curryn kiehua 5 minuuttia. 4. Ota ruoka levyltä ja anna maustua muutama minuutti. Tarjoa vihreä curry kuumana riisin kera!
---
Green curry – Aromikas ja Monipuolinen Thaimaalainen Kastike
Green curry on thaimaalaisen keittiön helmi, joka tuo aterioihin ihanan mausteista ja aromaattista makua. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit hyödyntää green currya eri ruoissa ja annamme vinkkejä sen tarjoiluun.
**Green curry liharuokien kanssa** Green curry, eli vihreä curry, on monikäyttöinen kastike, joka sopii erinomaisesti niin liha-, kala- kuin kasvisruokienkin kanssa. Sen voimakas ja monivivahteinen maku täydentää esimerkiksi kana-, naudan- tai possuruokia. Kokeile kastiketta vaikka kanafileiden tai lihapullien kanssa – lopputulos on aina herkullinen ja täynnä makua.
**Green curry kanalle ja muille liharuokille** Kana ja green curry ovat klassinen yhdistelmä. Kanan miedon maku ja kastikkeen voimakas mausteisuus luovat täydellisen tasapainon. Kokeile kastiketta myös naudan tai possun kanssa – lopputulos on aina täyteläinen ja maukas. Green curry tuo erityisen paljon luonnetta grillattuihin ja paistettuihin liharuokiin.
**Green curry kalalle ja äyriäisille** Vaikka green curry yhdistetään usein lihaan, se sopii erinomaisesti myös kalalle ja äyriäisille. Paistettu kala tai grillatut katkaravut saavat aivan uuden ulottuvuuden, kun ne tarjoillaan green curryn kanssa. Kastikkeen mausteisuus ja kalan tai äyriäisten raikkaus täydentävät toisiaan loistavasti.
**Green curry kasvisruokien kanssa** Green curry on loistava valinta myös kasvisruokien ystäville. Kastike sopii mainiosti tofua, munakoisoa, paprikaa tai kesäkurpitsaa sisältäviin ruokiin. Kokeile kastiketta myös kasvispatoihin tai curryihin – se tuo kasviksiin ihanaa syvyyttä ja mausteisuutta.
**Helppo valmistaa kotona** Green curry on helppo valmistaa kotona. Resepti löytyy sivultamme ja voit katsoa myös reseptivideon, joka opastaa sinut valmistusprosessin läpi vaihe vaiheelta. Video tekee kokkaamisesta helpompaa ja varmistaa, että saat kastikkeesta juuri oikeanlaista.
Kun seuraavan kerran haluat tuoda ateriaasi ripauksen thaimaalaista eksotiikkaa, kokeile green currya. Sen monipuolisuus ja aromaattinen maku tekevät siitä täydellisen lisän niin arjen kuin juhlan aterioihin. Nauti ja anna makujen viedä mennessään!