Valmista herkullinen grillattu kana omenamarinaadilla! Tässä yksinkertaisessa reseptissä grillataan kanan rintafileet ja omenalohkot täydelliseen kypsyyden. Täydellinen kesäateria!
MARINOIDUT OMENAT
3 kotimaista omenaa
2 dl appelsiinimehua
1 pieni pala inkivääriä
0,5 ruukkua minttua
3 rkl hunajaa
MAALAISKANA
4 maalaiskanan rintafileetä
suolaa ja mustapippuria
öljyä valeluun
1. Aloita lämmittämällä grilli valmiiksi, jotta se on sopivan kuuma, kun aletaan grillata.
2. Poista omenoista siemenkota poralla (voit halutessasi kuoria omenat), leikkaa ne lohkoiksi. Kuori ja raasta inkivääri, hienonna mintut. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää omenat pussiin marinoitumaan. Anna marinoitua noin puoli tuntia.
3. Mausta kanan rintafileet suolalla ja pippurilla, sivele niiden päälle öljyä. Grillaa fileet noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta ja tarkista kypsyys. Kun kanat ovat kypsiä, anna niiden levätä hetki foliovuoassa. Grillaa myös omenalohkot pehmeiksi.
Tarjoile esimerkiksi grillattujen kasvisten kera!
Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 4