Inkiväärikana

4
135 min

Kokeile inkiväärikanaa – herkullinen ja helppo resepti, joka tuo itämaiset maut arkiruokapöytään. Valmista nopeasti ja nauti täyteläisestä makukokemuksesta!

Kokeile inkiväärikana – helppo resepti, joka tuo itämaiset maut arkeen. Valmista nopeasti ja nauti herkullisesta mausta!

Ainekset

450 g kanan ohutleikkeitä
MARINADI
4 rkl soijakastiketta
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus mustapippuria
korianteria koristeluun

Valmistus

**Inkiväärikana: Aromikas ja Lämmittävä Ruoka Arkiruokapöytään**

Inkiväärikana on herkullinen ja lämmittävä ruoka, joka tuo arkiruokapöytään itämaisen keittiön makuja. Tämä annos yhdistää mehukkaan kanan ja raikkaan inkiväärin, luoden täyteläisen ja aromaattisen makukokonaisuuden, joka on samalla kevyttä ja ravitsevaa. Inkiväärikana sopii täydellisesti kiireisiin arki-iltoihin, kun haluat valmistaa nopeasti jotain maukasta ja terveellistä koko perheelle.

**Raikkaat maut ja täyteläinen koostumus** Inkiväärikana saa erityisen raikkaan ja täyteläisen maun tuoreesta inkivääristä, joka antaa ruoalle lämpöä ja pientä potkua. Inkiväärin lisäksi ruoan makumaailmaan kuuluu usein soijakastike, valkosipuli ja ripaus hunajaa tai sokeria, jotka yhdessä luovat täydellisen tasapainon suolaisen, makean ja mausteisen välillä. Kana marinoituu näissä mauissa ja kypsyy meheväksi, säilyttäen kaikki aromaattiset maut.

**Muunneltava ja monipuolinen ruoka** Inkiväärikana on uskomattoman monipuolinen ruoka, jota voit muunnella oman makusi mukaan. Voit lisätä annokseen esimerkiksi chiliä, joka tuo ruokaan lisää tulisuutta, tai limen mehua, joka antaa annokselle raikkaan happamuuden. Myös erilaiset vihannekset, kuten paprika, porkkana tai parsakaali, sopivat täydellisesti inkiväärikanaan, tuoden annokseen lisää väriä ja tekstuuria. Jos haluat tehdä ruoasta vielä täyteläisemmän, voit lisätä kastikkeeseen kookosmaitoa, joka pehmentää makuja ja tekee kastikkeesta kermaisen.

**Erilaisia tarjoiluehdotuksia** Inkiväärikana sopii erinomaisesti tarjottavaksi riisin tai nuudelien kanssa, jotka imevät itseensä kastikkeen herkulliset maut. Voit myös tarjoilla inkiväärikanan yhdessä höyrytettyjen vihannesten tai raikkaan salaatin kanssa, jolloin saat aikaan kevyemmän aterian. Tämä ruoka sopii loistavasti myös osaksi suurempaa itämaista ateriaa, jossa voit tarjota sen esimerkiksi kevätkääryleiden tai paistettujen nuudelien kanssa.

**Nauti inkiväärikanasta kotona** Inkiväärikana on täydellinen valinta, kun haluat tarjota perheellesi tai ystävillesi jotain lämmittävää ja maukasta arkiaterialle. Sen helppo valmistus ja monipuoliset tarjoilumahdollisuudet tekevät siitä suositun ruoan, joka sopii moneen eri tilanteeseen. Kokeile valmistaa inkiväärikana seuraavalla kerralla, kun kaipaat nopeaa ja herkullista itämaista ruokaa – tämä aromaattinen ruoka hurmaa varmasti kaikki ruokailijat ja tekee arjen aterioista hieman nautinnollisempia!

---

**Inkiväärikana**

1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. 2. Laita kanat marinoitumaan tiiviisti suljetussa muovipussissa jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. 3. Ota kanat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillaamista. 4. Valuta kanat marinadista ja grillaa keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes kanat ovat kypsiä. Voit myös paistaa kanat öljyssä pannulla. 5. Koristele annos tuoreella korianterilla.

**Valmistusaika:** 2 h esivalmistelu + 15 min **Annosmäärä:** 4