Valmista herkulliset kalkkunamuffinit itämaisilla mausteilla! Helppo resepti ja ohjeet, joilla saat täyteläisen makuelämyksen. Kokeile nyt!
Pohja:
250 g pehmeää voita
250 g soseutettua kypsää perunaa
4 dl vehnäjauhoja
suolaa
ripaus kurkumaa
Täyte:
1 rkl rypsiöljyä
400 g kalkkunanjauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl neilikkaa
suolaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl sinappia
1 dl kuivattuja aprikooseja hienonnettuna
1 dl hienonnettuja cashewpähkinöitä
1 rkl hienonnettua tuoretta minttua
1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
1 kananmuna
Kalkkunamuffinit tarjoavat herkullisen itämaisen makuelämyksen.
1. Aloita valmistelemalla pohja. Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan soseutettu peruna, jauhot ja kurkuma. Älä vaivaa taikinaa liikaa. Jaa taikina voideltuihin muffinivuokiin, jättäen tilaa kalkkunatäytteelle.
2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna myös tuoreet yrtit, kuivatut aprikoosit sekä pähkinät.
3. Ruskista kalkkunanjauhelihaa öljyssä, lisää loppuvaiheessa valkosipulit ja kuivamausteet. Lisää tomaattipyree, sinappi, hienonnetut aprikoosit ja pähkinät. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Anna täytteen jäähtyä.
4. Sekoita jäähtyneeseen kalkkunatäytteeseen hienonnetut yrtit ja kananmuna. Jaa täyte muffinivuokiin taikinan päälle.
5. Paista muffinit 200 asteessa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja pintaa on hieman kullanruskea.
Valmistusaika: 2 h
Annosmäärä: 10