Kalkkunarulla Uunissa

4
45 min

Valmista herkullinen kalkkunarulla uunissa helposti! Tässä yksinkertainen resepti kalkkunafileestä, joka säilyttää mehukkuutensa. Täydellinen pääruoka 4 hengelle.

Valmista herkullinen kalkkunarulla uunissa! Tässä helppo resepti, joka takaa mehukkaan pääruoan 4 hengelle.

Kalkkunarulla uunissa – Herkullinen ja helppo juhla- tai arkiruoka

Kalkkunarulla uunissa on täydellinen valinta niin juhlapöytään kuin arki-iltoihin. Tämä herkullinen ruokalaji valmistetaan yleensä kalkkunafileestä, joka täytetään maukkailla aineksilla, kuten juustolla, vihanneksilla tai yrteillä. Uunissa paistaminen tekee kalkkunarullasta mehukkaan ja täyteläisen. Lisäksi kalkkunarulla uunissa on terveellinen vaihtoehto, sillä kalkkunafilee on vähärasvaista ja runsaasti proteiinia sisältävää lihaa.

Kuinka valmistaa täydellinen kalkkunarulla uunissa

Kalkkunarullan valmistelu alkaa kalkkunafileen leikkaamisesta ohuiksi viipaleiksi, jotta ne on helppo rullata. Mausta fileet suolalla, pippurilla ja suosikkihäntäsi yrteillä. Täytteeksi voit valita esimerkiksi pinaatin, fetajuuston tai aurinkokuivatut tomaatit. Kun täyte on levitetty tasaisesti, rullaa fileet tiiviiksi ja kiinnitä ne cocktailtikuilla tai keittiönarulla. Näin täyte pysyy paikallaan, ja kalkkunarulla uunissa kypsyy tasaisesti.

Kalkkunarullan paistaminen uunissa – Vinkkejä onnistumiseen

Kalkkunarulla uunissa paistetaan yleensä 180 asteessa noin 45–60 minuuttia. Aseta rullat uunivuokaan ja peitä ne aluksi foliolla, jotta ne säilyvät mehukkaina. Puolivälissä paistoaikaa voit poistaa folion, jotta kalkkunarulla saa kauniin kullanruskean pinnan. Tarkista lihan kypsyys lihalämpömittarilla – sisälämpötilan tulisi olla noin 75 astetta. Näin varmistat, että kalkkunarulla uunissa on täydellisesti kypsä mutta säilyttää mehukkuutensa.

Kalkkunarullan tarjoilu – Ideoita lisukkeiksi ja kastikkeiksi

Kalkkunarulla uunissa on monipuolinen ruokalaji, joten se sopii erinomaisesti erilaisten lisukkeiden ja kastikkeiden kanssa. Kokeile tarjota sitä esimerkiksi kermaisen perunamuusin tai uunissa paahdettujen vihannesten kera. Punaviinikastike tai valkokastike korostaa kalkkunafileen makua täydellisesti. Juomaksi valitse kuiva valkoviini tai kevyt punaviini. Viimeistele annos tuoreilla yrteillä, kuten persiljalla tai timjamilla, ja nauti täydellisestä kalkkunarulla uunissa -ateriasta!

Ainekset

4 kalkkunafileetä
1 dl paahdettua ja murustettua paahtoleipää
2 dl mantelilastuja
2 dl pestoa
suolaa ja pippuria
rosmariinia tai timjamia

Valmistus

Herkullinen kalkkunarulla valmistuu helposti meheväksi uunissa!

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Valmistele kalkkunarullat: Hienonna kalkkunafileet ohuiksi lihanuijalla tai kaulimella. Sekoita keskenään paahdetut leivänmurut, mantelilastut ja pesto. Mausta seos suolalla ja pippurilla, ja levitä tasaisesti ohuiden kalkkunafileiden päälle.

3. Kääri jokainen filee rullaksi ja sido ne tiukasti elintarvikenarulla ainakin kolmesta kohdasta. Tarkista, että täyte pysyy rullan sisällä, ja työnnä mahdollisesti ulos tursunut täyte takaisin rullan sisään.

4. Paista rullat pannulla kullanruskeiksi, jotta mehukkuus säilyy rullan sisällä. Siirrä paistetut rullat uunivuokaan ja paista noin 30 minuuttia, kunnes kalkkuna on täysin kypsää. Voit tarkistaa kypsyyden lihalämpömittarilla, jonka tulisi näyttää vähintään 75 astetta.

5. Leikkaa rullista nauhat saksilla ja paloittele liha annospaloiksi. Koristele annokset tuoreella rosmariinilla tai timjamilla.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4

Kalkkunarulla uunissa – Herkullinen ja helppo juhla- tai arkiruoka

Kalkkunarulla uunissa on täydellinen valinta niin juhlapöytään kuin arki-iltoihin. Tämä herkullinen ruokalaji valmistetaan yleensä kalkkunafileestä, joka täytetään maukkailla aineksilla, kuten juustolla, vihanneksilla tai yrteillä. Uunissa paistaminen tekee kalkkunarullasta mehukkaan ja täyteläisen. Lisäksi kalkkunarulla uunissa on terveellinen vaihtoehto, sillä kalkkunafilee on vähärasvaista ja runsaasti proteiinia sisältävää lihaa.

Kuinka valmistaa täydellinen kalkkunarulla uunissa

Kalkkunarullan valmistelu alkaa kalkkunafileen leikkaamisesta ohuiksi viipaleiksi, jotta ne on helppo rullata. Mausta fileet suolalla, pippurilla ja suosikkihäntäsi yrteillä. Täytteeksi voit valita esimerkiksi pinaatin, fetajuuston tai aurinkokuivatut tomaatit. Kun täyte on levitetty tasaisesti, rullaa fileet tiiviiksi ja kiinnitä ne cocktailtikuilla tai keittiönarulla. Näin täyte pysyy paikallaan, ja kalkkunarulla uunissa kypsyy tasaisesti.

Kalkkunarullan paistaminen uunissa – Vinkkejä onnistumiseen

Kalkkunarulla uunissa paistetaan yleensä 180 asteessa noin 45–60 minuuttia. Aseta rullat uunivuokaan ja peitä ne aluksi foliolla, jotta ne säilyvät mehukkaina. Puolivälissä paistoaikaa voit poistaa folion, jotta kalkkunarulla saa kauniin kullanruskean pinnan. Tarkista lihan kypsyys lihalämpömittarilla – sisälämpötilan tulisi olla noin 75 astetta. Näin varmistat, että kalkkunarulla uunissa on täydellisesti kypsä mutta säilyttää mehukkuutensa.

Kalkkunarullan tarjoilu – Ideoita lisukkeiksi ja kastikkeiksi

Kalkkunarulla uunissa on monipuolinen ruokalaji, joten se sopii erinomaisesti erilaisten lisukkeiden ja kastikkeiden kanssa. Kokeile tarjota sitä esimerkiksi kermaisen perunamuusin tai uunissa paahdettujen vihannesten kera. Punaviinikastike tai valkokastike korostaa kalkkunafileen makua täydellisesti. Juomaksi valitse kuiva valkoviini tai kevyt punaviini. Viimeistele annos tuoreilla yrteillä, kuten persiljalla tai timjamilla, ja nauti täydellisestä kalkkunarulla uunissa -ateriasta!

Lisää reseptejä

Kokeile kung po kanaa, tulinen kiinalainen ruokalaji kanan, pähkinöiden ja vihannesten herkullisella kastikkeella.
4
25 min
Kung Pao
Kokeile maissipaneroitua kanaa ja nauti siitä majoneesin valmistus - helppo ja nopea resepti herkulliseen illalliseen!
2
15 min
Sipsikana
Katso resepti >