Valmista herkullinen kalkkunarulla uunissa helposti! Tässä yksinkertainen resepti kalkkunafileestä, joka säilyttää mehukkuutensa. Täydellinen pääruoka 4 hengelle.
4 kalkkunafileetä
1 dl paahdettua ja murustettua paahtoleipää
2 dl mantelilastuja
2 dl pestoa
suolaa ja pippuria
rosmariinia tai timjamia
Herkullinen kalkkunarulla valmistuu helposti meheväksi uunissa!
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Valmistele kalkkunarullat: Hienonna kalkkunafileet ohuiksi lihanuijalla tai kaulimella. Sekoita keskenään paahdetut leivänmurut, mantelilastut ja pesto. Mausta seos suolalla ja pippurilla, ja levitä tasaisesti ohuiden kalkkunafileiden päälle.
3. Kääri jokainen filee rullaksi ja sido ne tiukasti elintarvikenarulla ainakin kolmesta kohdasta. Tarkista, että täyte pysyy rullan sisällä, ja työnnä mahdollisesti ulos tursunut täyte takaisin rullan sisään.
4. Paista rullat pannulla kullanruskeiksi, jotta mehukkuus säilyy rullan sisällä. Siirrä paistetut rullat uunivuokaan ja paista noin 30 minuuttia, kunnes kalkkuna on täysin kypsää. Voit tarkistaa kypsyyden lihalämpömittarilla, jonka tulisi näyttää vähintään 75 astetta.
5. Leikkaa rullista nauhat saksilla ja paloittele liha annospaloiksi. Koristele annokset tuoreella rosmariinilla tai timjamilla.
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4