Kokeile herkullista kana katsua – rapea japanilainen kanaleike, joka valmistetaan helposti kotona. Resepti, kastikevinkit ja tarjoiluehdotukset löytyvät täältä!
4 kpl broileri fileitä
2 dl pankojauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
ripaus chili- ja paprikamaustetta
ripaus suolaa ja pippuria
seesaminsiemeniä
rypsiöljyä paistamiseen
KAALISALAATTI
200 g kaali-porkkana-purjo mix
1 rkl riisiviinietikkaa
1/2 dl Ponzu Lemon-soijakastiketta
1/2 dl seesamiöljyä
1 tl tabascoa
1 rkl hunajaa
TARJOILUUN
chili-seesamimajoneesi
sitruunaa
Kana-katsu on japanilainen friteerattu kananleike, joka tarjoillaan perinteisesti raikkaan kaalisalaatin kanssa!
1. Aloita tekemällä japanilaistyylinen kaalisalaatti. Voit käyttää valmiiksi suikaloitua kaali-porkkanasekoitusta tai suikaloida itse valkokaalin ja porkkanan. Laita suikaleet kulhoon ja lisää ponzu, seesamiöljy, riisiviinietikka, hunaja ja tabasco. Peitä kulho kelmulla ja anna maustua jääkaapissa.
2. Nuiji kanafileet muovikelmun välissä ohuiksi leikkeiksi.
3. Valmista kolme lautasta: yksi vehnäjauhoille, yksi kananmunille ja yksi pankojauhoille. Voit lisätä pankojauhoihin haluamasi mausteet.
4. Pyörittele kanaleikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Anna kuorituksen kuivua ennen paistamista.
5. Kuumenna reilu kerros öljyä paistinpannulla. Lisää leikkeet kuumaan öljyyn. Vähennä lämpöä hieman ja paista leikkeet kullanruskeiksi molemmin puolin. Nosta leikkeet talouspaperin päälle ja taputtele ylimääräinen öljy pois.
6. Tarjoile leike riisin, kaalisalaatin ja chili-seesamimajoneesin kanssa. Leikkaa pala sitruunaa annoksen kylkeen!
Annosmäärä: 4 Valmistusaika: 45 min
---
**Kana Katsu: Japanilainen Herkku Rapealla Kuorella**
Kana katsu on suosittu japanilainen ruokalaji, jossa mehevä kananrinta leivitetään ja paistetaan rapeaksi. Tämä ruoka on tunnettu yksinkertaisesta valmistustavastaan ja herkullisesta maustaan, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Kana katsu tarjoaa täyteläisen makuelämyksen, jossa yhdistyvät rapea kuori ja mehukas sisus, ja se sopii erinomaisesti monenlaisiin aterioihin.
**Rapea ja mehukas makuelämys** Kana katsu valmistetaan leivittämällä kananrinta panko-jauhoilla, jotka antavat sille erityisen rapean ja ilmavan kuoren. Kanan mehukas sisus säilyttää makunsa ja mehevyytensä, kun taas ulkopuoli on ihanan rapea ja kullanruskea. Kana katsu tarjoillaan perinteisesti riisin ja japanilaisen kaalisalaatin kanssa, mutta se sopii myös nuudelien, vihannesten tai jopa hampurilaisten täytteeksi. Ruokalaji yhdistää suolaisen, makean ja umamin täydellisesti.
**Muunneltava ja monipuolinen ruokalaji** Kana katsu on helppo muunnella omien mieltymysten mukaan. Voit esimerkiksi lisätä leivitykseen valkosipulijauhetta tai chilihiutaleita tuomaan annokseen lisää makua. Kastikkeena käytetään usein makeaa ja hieman tulista tonkatsu-kastiketta, mutta voit kokeilla myös soijakastikepohjaisia kastikkeita tai wasabimajoneesia.
**Erilaisia tarjoiluehdotuksia** Kana katsu sopii erinomaisesti pääruokana riisin ja kaalisalaatin kera, mutta se toimii myös osana japanilaista illallista sushin, misokeiton ja muiden pienten annosten kanssa. Se on myös loistava valinta lounaslaatikkoon, sillä se maistuu hyvältä kylmänä tai uudelleen lämmitettynä.
**Nauti kana katsusta kotona** Kana katsu on täydellinen valinta, kun haluat nauttia herkullisesta ja rapeasta kanaruokasta, joka on helppo valmistaa kotona. Tämä japanilainen klassikko tuo pöytäänsä eksoottista makua ja rapeaa tekstuuria, joka hurmaa kaikki ruokailijat. Kokeile valmistaa kana katsu seuraavalla kerralla, kun kaipaat arkeen tai juhlaan uutta ja maukasta ruokalajia – tämä ruoka tuo makumatkan Japaniin suoraan omassa keittiössäsi!