Valmista helppo ja täyttävä kana-linssisaltaatti pekonin ja saksanpähkinöiden kera. Resepti valmistuu nopeasti – täydellinen nopeaan päivälliseen!
2 siivua broileripekonia
3 broilerifileetä
2 ½ dl vihreitä linssejä
4 dl kasvislientä
kourallinen saksanpähkinöitä
kourallinen herneenversoja
kourallinen lehtipersiljaa
SALAATINKASTIKE:
1 tl Dijon-sinappia
1 tl punaviinietikkaa
1 tl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
1. Leikkaa broilerifilee pieniksi kuutioiksi ja viipaloi pieniä paloja pekonia.
2. Pese linssit huolellisesti juoksevalla vedellä ja aseta syrjään odottamaan.
3. Jauha saksanpähkinät. Kuullota pekoniviipaleet kuumalla pannulla saksanpähkinöiden kanssa, kunnes pekoni on rapeaa. Siirrä pekonipalat talouspaperille kuivumaan. Paista samalla pannulla broilerikuutiot ja lisää linssit. Kaada päälle kasvisliemi ja kypsennä kannen alla keskilämmöllä noin 25 minuuttia. Jos kastike on liian vetinen, jatka kypsennystä ilman kantta vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Tee salaatinkastike. Sekoita voimakkaasti sinappi, punaviinietikka, hunaja ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita kaikki salaattiainekset yhteen ja lisää salaatinkastike. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.
Valmistusaika: 30 minuuttia.
Annosmäär
ä: 2–3.