Kanaa Valkoviinissä

6
60 min

Kokeile herkullista kanaa valkoviinissä -reseptiä! Tässä yksinkertaisessa ohjeessa broileri marinoituu täyteläiseen marinadiin ja haudutetaan valkoviinikastikkeessa. Täydellinen ateria perheelle.

Nauti herkullisesta kanaa valkoviinissä -reseptistä, joka vie makusi taivaaseen! Helppo ja maukas ateria koko perheelle.

Kanaa valkoviinissä – Herkullinen klassikko jokaiseen pöytään

Kanaa valkoviinissä on yksi niistä ruokalajeista, jotka yhdistävät yksinkertaisuuden ja hienostuneen maailman. Tämä herkullinen annos, jossa mehukas kana yhdistyy valkoviinin täyteläiseen makuun, on täydellinen valinta niin arki- kuin juhla-aterioihin. Ranskalaisesta keittiöstä saanut inspiraationsa, kanaa valkoviinissä on noussut suosikiksi monien ruokailijoiden keskuudessa. Sen valmistaminen on helppoa, mutta lopputulos on aina vaikuttava – riippumatta siitä, tarjoiletko sen ystävien illallisella vai perheen kanssa arki-iltapalana.

Miksi valkoviini on tärkeä osa kanaa valkoviinissä -reseptiä?

Kanaa valkoviinissä -ruokalajin ydin piilee valkoviinin valinnassa. Oikea valkoviini ei vain lisää makua, vaan myös mureuttaa kananlihaa, tehden siitä entistä mehukkaamman. Kuivat valkoviinit, kuten Chardonnay tai Sauvignon Blanc, ovat erinomaisia valintoja, sillä ne tasapainottavat kanan rasvaisuutta ja tuovat esiin ruoan hienostuneet sävyt. Kun valitset viiniä, muista, että sen tulisi olla sellainen, jota nauttisit myös lasista – viinin maku korostuu valmiissa ruoassa. Lisäksi viinin happamuus auttaa murentamaan kanaa, mikä tekee siitä täydellisen pehmeän ja maukkaan.

Kuinka valmistaa kanaa valkoviinissä täydellisesti?

Kanaa valkoviinissä -resepti on helppo seurata, ja se vaatii vain muutaman laadukkaan raaka-aineen. Aloita leikkaamalla kana sopiviksi paloiksi ja mausta se suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja ruskista kananpalat molemmin puolin. Kun kana on saavuttanut kauniin kullanruskean värin, lisää pannulle hienonnettua sipulia ja valkosipulia. Kuullota niitä hetki ennen kuin kaadat valkoviinin pannulle. Anna viinin kiehua miedolla lämmöllä, jotta alkoholi haihtuu ja maut tiivistyvät. Lopuksi lisää tuoreita yrttejä, kuten timjamia tai persiljaa, tuomaan annokseen raikkautta ja syvyyttä.

Ideaaliset lisukkeet kanaa valkoviinissä -annokseen

Kanaa valkoviinissä sopii erinomaisesti monien lisukkeiden kanssa. Perinteisesti sitä tarjoillaan keitettyjen perunoiden tai riisin kera, jotka imevät itseensä herkullisen kastikkeen. Jos haluat lisätä annokseesi väriä ja raikkautta, kokeile tarjoilla sitä tuoreen vihersalaatin kanssa. Kanaa valkoviinissä on myös erinomainen pohja erilaisille lisäyksille – kokeile esimerkiksi sieniä, porkkanoita tai papuja tuomaan annokseen lisää tekstuuria ja makua. Jos haluat tehdä ateriasta vielä erityisemmän, tarjoile sen kanssa samaa valkoviiniä, jota käytit ruoan valmistuksessa. Tämä täydentää makukokonaisuuden ja tekee illallisesta unohtumattoman.

Kanaa valkoviinissä – Monipuolinen herkku jokaiseen tilaisuuteen

Kanaa valkoviinissä on ruokalaji, joka sopii niin arkeen kuin juhliin. Sen valmistaminen on helppoa, ja se tarjoaa loputtomia mahdollisuuksia lisukkeiden ja makuyhdistelmien kautta. Olipa kyseessä sitten perheillallinen tai ystävien kanssa vietetty ilta, kanaa valkoviinissä on varmasti menestys. Kokeile reseptiä ja nauti tästä klassikosta, joka tuo hienostuneen maailman omalle pöydällesi!

Ainekset

600 g broilerin paistileikkeitä
Marinadi
½ dl limemehua
½ dl appelsiinimehua
½ dl greippimehua
½ dl valkoviinietikkaa
4 valkosipulinkynttä
½ sipuli
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
1/2 ruukkua tuoretta korianteria
Kastike
½ dl rypsiöljyä
1 sipuli
1 paprika
1 tölkki paseerattuja tomaatteja
2,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 tl jauhettua kuminaa
½ tl kuivattua oreganoa
½ kiloa perunoita
150 g kivettömiä vihreitä oliiveja
suolaa ja pippuria
tuoretta basilikaa

Valmistus

1. Kuori ja hienonna sipulit marinadia varten. Hienonna myös korianteri. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja laita liha marinoitumaan jääkaappiin vähintään tunniksi.

2. Poista marinadi lihan pinnalta puhtaalla käsipyyhkeellä tai paperilla. Säilytä marinadi myöhempää käyttöä varten.

3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista broileripalat useassa erässä. Siirrä ruskistetut broilerit syrjään.

4. Kuori ja hienonna kastikkeen sipuli. Kuutioi paprika ja kuullota sipuli ja paprika pehmeiksi. Laske lämpöä ja lisää paseeratut tomaatit sekä valkoviini. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes kastike alkaa sakeutua.

5. Kuori perunat ja pilko ne kuutioiksi. Lisää broilerit, loput marinadista, kumina, oregano ja perunakuutiot kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää 1/2 dl vettä ja kuumenna seos kiehuvaksi.

6. Laske lämpöä ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes broileri ja perunat ovat kypsiä. Lisää viipaloidut oliivit, sekoita ja maista tarvittaessa lisää suolaa tai pippuria.

Koristele annos tuoreella basilikalla. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin kanssa.

Valmistusaika: 1 h (+ m
arinointi)

Kanaa valkoviinissä – Herkullinen klassikko jokaiseen pöytään

Kanaa valkoviinissä on yksi niistä ruokalajeista, jotka yhdistävät yksinkertaisuuden ja hienostuneen maailman. Tämä herkullinen annos, jossa mehukas kana yhdistyy valkoviinin täyteläiseen makuun, on täydellinen valinta niin arki- kuin juhla-aterioihin. Ranskalaisesta keittiöstä saanut inspiraationsa, kanaa valkoviinissä on noussut suosikiksi monien ruokailijoiden keskuudessa. Sen valmistaminen on helppoa, mutta lopputulos on aina vaikuttava – riippumatta siitä, tarjoiletko sen ystävien illallisella vai perheen kanssa arki-iltapalana.

Miksi valkoviini on tärkeä osa kanaa valkoviinissä -reseptiä?

Kanaa valkoviinissä -ruokalajin ydin piilee valkoviinin valinnassa. Oikea valkoviini ei vain lisää makua, vaan myös mureuttaa kananlihaa, tehden siitä entistä mehukkaamman. Kuivat valkoviinit, kuten Chardonnay tai Sauvignon Blanc, ovat erinomaisia valintoja, sillä ne tasapainottavat kanan rasvaisuutta ja tuovat esiin ruoan hienostuneet sävyt. Kun valitset viiniä, muista, että sen tulisi olla sellainen, jota nauttisit myös lasista – viinin maku korostuu valmiissa ruoassa. Lisäksi viinin happamuus auttaa murentamaan kanaa, mikä tekee siitä täydellisen pehmeän ja maukkaan.

Kuinka valmistaa kanaa valkoviinissä täydellisesti?

Kanaa valkoviinissä -resepti on helppo seurata, ja se vaatii vain muutaman laadukkaan raaka-aineen. Aloita leikkaamalla kana sopiviksi paloiksi ja mausta se suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja ruskista kananpalat molemmin puolin. Kun kana on saavuttanut kauniin kullanruskean värin, lisää pannulle hienonnettua sipulia ja valkosipulia. Kuullota niitä hetki ennen kuin kaadat valkoviinin pannulle. Anna viinin kiehua miedolla lämmöllä, jotta alkoholi haihtuu ja maut tiivistyvät. Lopuksi lisää tuoreita yrttejä, kuten timjamia tai persiljaa, tuomaan annokseen raikkautta ja syvyyttä.

Ideaaliset lisukkeet kanaa valkoviinissä -annokseen

Kanaa valkoviinissä sopii erinomaisesti monien lisukkeiden kanssa. Perinteisesti sitä tarjoillaan keitettyjen perunoiden tai riisin kera, jotka imevät itseensä herkullisen kastikkeen. Jos haluat lisätä annokseesi väriä ja raikkautta, kokeile tarjoilla sitä tuoreen vihersalaatin kanssa. Kanaa valkoviinissä on myös erinomainen pohja erilaisille lisäyksille – kokeile esimerkiksi sieniä, porkkanoita tai papuja tuomaan annokseen lisää tekstuuria ja makua. Jos haluat tehdä ateriasta vielä erityisemmän, tarjoile sen kanssa samaa valkoviiniä, jota käytit ruoan valmistuksessa. Tämä täydentää makukokonaisuuden ja tekee illallisesta unohtumattoman.

Kanaa valkoviinissä – Monipuolinen herkku jokaiseen tilaisuuteen

Kanaa valkoviinissä on ruokalaji, joka sopii niin arkeen kuin juhliin. Sen valmistaminen on helppoa, ja se tarjoaa loputtomia mahdollisuuksia lisukkeiden ja makuyhdistelmien kautta. Olipa kyseessä sitten perheillallinen tai ystävien kanssa vietetty ilta, kanaa valkoviinissä on varmasti menestys. Kokeile reseptiä ja nauti tästä klassikosta, joka tuo hienostuneen maailman omalle pöydällesi!

Lisää reseptejä

Katso resepti >