Kokeile herkullista kanaa valkoviinissä -reseptiä! Tässä yksinkertaisessa ohjeessa broileri marinoituu täyteläiseen marinadiin ja haudutetaan valkoviinikastikkeessa. Täydellinen ateria perheelle.
600 g broilerin paistileikkeitä
Marinadi
½ dl limemehua
½ dl appelsiinimehua
½ dl greippimehua
½ dl valkoviinietikkaa
4 valkosipulinkynttä
½ sipuli
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
1/2 ruukkua tuoretta korianteria
Kastike
½ dl rypsiöljyä
1 sipuli
1 paprika
1 tölkki paseerattuja tomaatteja
2,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 tl jauhettua kuminaa
½ tl kuivattua oreganoa
½ kiloa perunoita
150 g kivettömiä vihreitä oliiveja
suolaa ja pippuria
tuoretta basilikaa
1. Kuori ja hienonna sipulit marinadia varten. Hienonna myös korianteri. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja laita liha marinoitumaan jääkaappiin vähintään tunniksi.
2. Poista marinadi lihan pinnalta puhtaalla käsipyyhkeellä tai paperilla. Säilytä marinadi myöhempää käyttöä varten.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista broileripalat useassa erässä. Siirrä ruskistetut broilerit syrjään.
4. Kuori ja hienonna kastikkeen sipuli. Kuutioi paprika ja kuullota sipuli ja paprika pehmeiksi. Laske lämpöä ja lisää paseeratut tomaatit sekä valkoviini. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes kastike alkaa sakeutua.
5. Kuori perunat ja pilko ne kuutioiksi. Lisää broilerit, loput marinadista, kumina, oregano ja perunakuutiot kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää 1/2 dl vettä ja kuumenna seos kiehuvaksi.
6. Laske lämpöä ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes broileri ja perunat ovat kypsiä. Lisää viipaloidut oliivit, sekoita ja maista tarvittaessa lisää suolaa tai pippuria.
Koristele annos tuoreella basilikalla. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin kanssa.
Valmistusaika: 1 h (+ m
arinointi)