Haluatko tehdä kanakebabin kotona? Tässä yksinkertainen kanakebab resepti, joka sopii arkeen ja juhlaan. Lue, mistä kebab tehdään ja nauti herkullisesta, terveellisestä vaihtoehdosta!
400 g kananjauhelihaa
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl valkosipulijauhetta
ripaus cayennepippuria
oliiviöljyä sivelyyn
1 pussi esikypsennettyjä ranskalaisia
Tiesitkö, että kanakebabia voi tehdä myös kotona? Jos sinulla on lämpömittari, tarkista kanapötkön sisälämpötila – sen pitäisi olla noin 75 astetta.
1. Sekoita jauheliha ja mausteet huolellisesti käsin, kunnes saat tasaiseksi massan. Muotoile taikinasta noin käsivarren paksuinen limppu ja sivele se runsaasti oliiviöljyllä.
2. Sivele alumiinifolion sisäpinta oliiviöljyllä ja kääräise kebablimppu tiiviisti alumiinifolioon. Käytä mieluiten kahta foliokerrosta. Aseta kebablimppu 125-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Käytä astiaa, johon neste voi valua.
3. Ota kebab uunista ja anna sen jäähtyä ennen kuin avaat alumiinifolion.
4. Nosta uunin lämpötila 175 asteeseen ja kypsennä ranskalaiset pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
5. Leikkaa kebabista terävällä veitsellä pystysuuntaisia, ohuita suikaleita. Paista tai grillaa suikaleet juuri ennen tarjoilua. Tarjoile kuumien ranskalaisten, salaatin ja kastikkeiden kanssa.
Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4
---
**Kanakebab – Maistuva ja Monipuolinen Herkku**
Kanakebab on herkullinen ja monipuolinen ruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Tämä mausteinen herkku on saanut vaikutteita Lähi-idän keittiöstä ja on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten suosikkilistalla. Kanakebabin voi tarjoilla monella tavalla, ja se on erinomainen vaihtoehto perinteiselle kebabille.
**Kanakebabin historia** Kanakebab on peräisin Lähi-idän alueelta, jossa kebab on ollut suosittu ruoka jo vuosisatojen ajan. Perinteisesti kebab valmistetaan naudan- tai lampaanlihasta, mutta kanakebab tarjoaa kevyemmän vaihtoehdon, joka on täynnä makua. Kanakebab on saavuttanut suosiota erityisesti terveystietoisten ihmisten keskuudessa, sillä kananliha on vähärasvaista ja proteiinipitoista.
**Miksi valita kanakebab?** Kanakebab on erinomainen vaihtoehto, kun haluat syödä maukasta ja terveellistä ruokaa. Kananliha on vähärasvaista ja sisältää runsaasti proteiinia, joka auttaa pitämään kylläisyyden tunteen pitkään. Lisäksi kanakebab on helppo valmistaa ja muunneltavissa oman maun mukaan. Voit marinoida kanan erilaisilla mausteilla ja yrteillä, jolloin saat aina uudenlaisen makuelämyksen.
**Kanakebabin terveellisyys** Kanakebab on terveellinen valinta monestakin syystä. Kananliha on vähärasvaista ja sisältää runsaasti proteiinia, joka on tärkeää lihasten ylläpidolle ja kasvulle. Voit myös lisätä annokseen runsaasti tuoreita vihanneksia ja salaattia, jolloin saat lisää vitamiineja ja kuitua. Valitsemalla täysjyväisiä lisukkeita, kuten täysjyväriisiä tai -leipää, saat ateriaasi lisää ravintoaineita ja pidät verensokerisi tasaisempana.
**Katso reseptivideo** Jos haluat oppia valmistamaan täydellisen kanakebabin, katso Rosan viini & ruoka -sivuston reseptivideo. Videolta saat selkeät ohjeet ja vinkit, joiden avulla onnistut varmasti. Video tekee ruoanlaitosta hauskaa ja opettavaista, ja se on erinomainen tapa varmistaa, että kanakebabisi on juuri niin herkullista kuin pitääkin.
**Kanakebabin tarjoilu** Kanakebab on monipuolinen ruoka, joka sopii moniin eri tilanteisiin. Voit tarjoilla sen ranskalaisten kanssa, jolloin saat herkullisen ja täyttävän aterian. Kanakebab toimii myös erinomaisesti pitaleivän tai tortillan täytteenä, ja voit lisätä siihen suosikkilisukkeesi, kuten tuoreita vihanneksia, tsatsikia tai hummusta. Tämä ruoka on myös helppo ottaa mukaan evääksi tai tarjoilla illanistujaisissa.
**Kokeile ja ihastu** Kanakebab on herkullinen ja monipuolinen ruoka, joka sopii kaikenlaisiin tilanteisiin. Sen juuret ovat syvällä Lähi-idän keittiössä, mutta se on saavuttanut suosiota ympäri maailman terveellisenä ja maukkaana vaihtoehtona. Kokeile Rosan viini & ruoka -sivuston reseptiä ja löydä oma tapasi nauttia tästä herkusta. Katso myös reseptivideo, jotta voit varmistaa onnistumisesi keittiössä.