Valmista herkullinen kanavarras grillatulla kesäkurpitsamarinaadilla! Helppo resepti, joka tuo kesän grillausherkut pöytään. Valmistusaika vain 20 minuuttia + marinointi.
½ pakettia broilerin sisäfileetä
MARINADI
1 rkl kuminaa
¾ tl muskottipähkinää
¾ tl jauhettua kanelia
2 tl mustapippuria
4 cl konjakkia
1 valkosipulinkynsi
1 vihreä chili
2 cm pala inkivääriä
1 dl kevätsipulia
1 limen mehu ja kuori raastettuna
2 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
Herkulliset kanavartaat saavat tässä reseptissä hurjasti makua!
1. Laita puiset varrastikut kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Tämä estää niiden palamisen grillatessa tai pannulla paistettaessa.
2. Valmista marinadi: Paahda kuivat mausteet paistinpannulla konjakin kanssa, sekoittaen silloin tällöin, kunnes mausteiden tuoksu voimistuu. Varo, etteivät mausteet pala! Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli, chili ja inkivääri. Nosta pannu liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Kaada loput marinadin ainekset korkeaan kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Maista ja säätä tarvittaessa makua. Jätä marinadi odottamaan.
3. Laita broilerin sisäfileet varrastikuille ja aseta vartaat marinadiin vähintään 30 minuutiksi. Grillaa kuumassa grillissä noin 5 minuuttia per puoli, kunnes kana on kypsää. Nosta vartaat yläritilälle vetäytymään hetkeksi. Jos sinulla ei ole grilliä, voit paistaa vartaat pannulla 5 minuuttia per puoli ja kääri ne sitten folioon vetäytymään.
4. Tarjoile kanavartaat suoraan grillistä esimerkiksi raikkaan vesimeloni-mozzarellasalaatin ja muiden grilliherkkujen kera.
Valmistusaika: 20 minuuttia + 30 minuuttia marinointiin