Kokeile itämaista kanavarrasta, jossa sake ja soijakastike tekevät kanasta mehukkaan. Helppo resepti varrastikuilla, täydellinen grilli-illaksi. Tarjoile maissin ja perunasalaatin kera!
4 kpl broilerin rintafilee
KASTIKE
1 dl mietoa currytahnaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
3 rkl sakea
2 cm pala inkivääriä
2 rkl hunajaa
**Itämainen kanavarras**
Nämä kanavartaat saavat runsaasti makua itämaisesta marinadista! Tiesitkö, että sake pehmentää kananlihaa tehden siitä mehukkaan?
**Ainekset:**- Kananrintoja- Sakea- Soijakastiketta- Hunajaa- Valkosipulia- Inkivääriä- Sesamiöljyä- Chilirouhetta (valinnainen)
**Valmistusohje:**
1. Laita varrastikut likoamaan kylmään veteen vähintään 30 minuutiksi. Tämä estää niiden palamisen grillausta aikana.
2. Valmista marinadi sekoittamalla sake, soijakastike, hunaja, hienonnettu valkosipuli, raastettu inkivääri, sesamiöljy ja chilirouhe (jos käytät) kulhossa. Maista ja säädä maku tarvittaessa.
3. Leikkaa kananrinnat pitkittäin puoliksi ja sitten sopivan kokoisiksi lohkoiksi. Lisää kanat marinadikulhoo
n ja sekoita hyvin. Anna kanan maustua marinadissa noin 30 minuuttia.