Löydä täydellinen kanaviillokki resepti! Tässä yksinkertaisessa ohjeessa on kaikki tarvittava herkulliseen retroateriaan. Valmista nopeasti ja nauti!
2 l kasvislientä
1 kpl kokonainen kana (n. 800 g)
KASTIKE
50 g palsternakkaa
50 g juuriselleriä
50 g porkkanaa
1 kpl sipuli
60 g voita
60 g vehnäjauhoja
1 l kanalientä (kanan keitinnestettä)
1,5 dl ruokakermaa
sitruunamehua
suolaa ja valkopippuria
**Kanaviillokki on retroruokaa parhaimmillaan!**
1. Sulata kana ja leikkaa siitä pyrstö pois. Kiehauta kasvisliemi ja lisää kana joukkoon. Anna kana hautua miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia. Jäähdytä kana, ota sen liha talteen ja nypi pieniksi palasiksi. Säilytä myös kanan keitinliemi. Kauho pois liemen pinnalle kertynyt rasva.
2. Freesaa kasvikset pannulla ja lisää voi. Anna voin sulaa ja sekoittua kasvisten joukkoon. Lisää jauhot ja sekoita ne hyvin kasvisten joukkoon. Lisää kanalientä vähän kerrallaan, sekoittaen tehokkaasti. Anna kastikkeen porista kevyesti noin tunnin ajan, sekoittaen silloin tällöin. Siivilöi valmis kastikepohja.
3. Lisää kastikkeeseen nypityt kananpalaset. Kaada joukkoon kerma ja mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla. Tarjoa keitetyn riisin ja mustaherukkahillon kera.
**Valmistusaika:** 3 tuntia **Annosmäärä:** 4 **Hinta:** Noin 3€ per annos