Valmista herkullinen kaura-jambalaya kuoritulla kauralla ja kasviksilla. Tämä ruoka kaura -resepti on nopea ja täynnä makua – täydellinen perheelle!
1 pieni munakoiso
suolaa
2 valkosipulinkynttä
2 keltasipulia
240 g chorizomakkaraa
250 g kanan fileesuikaleita
1 tuore chili
1 punainen paprika
1 porkkana
3 dl kasvislientä
400 g tomaattimurskaa
4 dl riisiä
2 dl kaurahiutaleita
2 dl pakasteherneitä
suolaa
mustapippuria
tuoretta kevät- tai ruohosipulia
1. Leikkaa munakoiso ohuiksi viipaleiksi ja ripottele päälle suolaa. Anna munakoison vetäytyä muutaman minuutin ajan ja kuivaa talouspaperilla, jotta ylimääräinen neste poistuu.
2. Kuori ja hienonna sipulit sekä chorizomakkarat. Paista ne hetken aikaa kuivalla pannulla, jotta makkaroiden rasva sulaa. Lisää kanat pannulle ja ruskista ne.
3. Halkaise tuore chili, poista siemenet ja hienonna. Pilko paprika ja kuorittu porkkana pieniksi kuutioiksi.
4. Lisää kaikki kasvikset kuumalle pannulle sipulien ja makkaroiden sekaan, kun makkaroiden rasva on irronnut pannulle. Jos rasvaa ei ole riittävästi, lisää pannulle öljyä. Kuullota kasviksia ja makkaroita vielä muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle kasvisliemi ja tomaattimurska, kun kasvikset ovat pehmenneet. Kiehauta seos.
5. Lisää pannulle riisi ja kaurahiutaleet, sekoita jatkuvasti. Anna kaura-jambalayan hautua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes riisi ja kaura ovat kypsiä. Lisää viimeisten minuuttien aikana pakasteherneet, jotta ne ehtivät kypsyä ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Koristele kaura-jambalaya hienonnetulla tuoreella kevät- tai ruohosipulilla ja tarjoa kuumana.
Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: iso wokkipannu