Valmista herkulliset kevätkääryleet pulled chickenilla ja porkkanoilla. Helppo resepti, joka valmistuu vain 15 minuutissa. Täydellinen pikaruoka tai välipala!
1 kypsä kanankoipi
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 rkl omenaviinietikkaa
suolaa
1 porkkana
4 levyä huoneenlämpöistä filotaikinaa
1 kananmuna voitelemiseen
öljyä paistamiseen
2 dl sweet-chili -kastiketta
2 dl kermaviiliä
1 pss ranch -dippiä
1. Revi edellisenä päivänä kypsennetty kanankoipi kahden haarukan avulla ohuiksi suikaleiksi. Jos koippa on liian kova, voit lämmittää sitä mikrossa noin 30 sekuntia, jotta riipiminen on helpompaa.
2. Sekoita kulhossa tomaattipyree, omenaviinietikka ja suola. Lisää revityt kanansuikaleet seokseen ja sekoita hyvin, jotta kananpalat saavat maustua tasaisesti.
3. Pese ja kuori porkkana, leikkaa se tulitikun paksuisiksi suikaleiksi ja aseta odottamaan käyttöä.
4. Levitä neljä A4-kokoista filotaikinalevyä jauhotetulle työlaudalle. Leikkaa jokainen levy pituussuunnassa kolmeen osaan, jolloin saat yhteensä 12 samankokoista kaistaletta.
5. Laita ruokalusikallinen kanatäytettä ja muutama porkkanasuikale jokaisen taikinakaistaleen alareunaan. Kostuta kaistaleen yläreuna kananmunalla ja rullaa taikina täytteen ympärille. Varmista, että rulla sulkeutuu kananmunalla kostutetulla reunalla. Kostuta myös rullan avoimet reunat kananmunalla ja painele ne kiinni. Paista rullat pannulla pienessä öljymäärässä, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
6. Sekoita dippikastikkeet kermaviiliin ja tarjoile kevätkääryleet dippikastikkeiden kanssa.
Valmistusaika: 15 minuutt
ia Annosmäärä: 1–2 annosta