Valmista herkullinen Kievin kana (tai Kiovan kana) ruusukaali-perunamuusin kera. Helppo ja juhlavan makuinen resepti, joka sopii täydellisesti erikoisempaan pöytään.
Kievin kana
4 kananpojan rintafileetä
80 g huoneenlämpöistä voita
2 valkosipulinkynttä
nippu tuoretta persiljaa
vehnäjauhoja + ripaus suolaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
Ruusukaali-perunamuusi
500 g jauhoisia perunoita
250 g ruusukaalia
2 dl kuohukermaa
suolaa ja pippuria
Kievin kana on hienostunut valinta juhlavampaan pöytään.
1. Valmistele broilerin rintafilee leikkaamalla se pitkittäin noin 2/3 syvyyteen ja avaa filee leikkuulaudalle. Pehmennä lihan rakenne kevyesti nuijalla, jotta saat tasapaksun fileen. Anna fileen levätä leikkuulaudalla, kun valmistelet täytteen.
2. Kuutioi voi ja laita se korkeaan kulhoon. Murskaa valkosipulit veitsen lappeella ja hienonna persilja. Sekoita voi, valkosipuli ja persilja tasaiseksi maustevoiksi ja levitä se broilerifileen päälle. Rullaa fileet tiukasti, kääri ne tuorekelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa noin 20 minuuttia.
3. Valmistele samalla ruusukaali-perunamuusi: Kuori ja kuutioi perunat. Kiehauta suolattua vettä ja keitä perunoita kannen alla noin 10 minuuttia. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja leikkaa kova kanta pois. Lisää ruusukaalit kiehuvaan veteen ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia. Kun kasvikset ovat kypsiä, valuta vesi, mutta säilytä hieman keitinvettä. Soseuta perunat ja ruusukaali survimella, lisää kuohukerma ja mausteet. Ohenna muusia keitinvedellä haluamaasi koostumukseen. Maista ja pidä lämpimänä.
4. Ota tekeytyneet broilerirullat esiin ja leivitä ne ensin jauhoilla, sitten kananmunilla ja lopuksi korppujauhoilla.
5. Paista broilereita keskilämpöisellä pannulla käännellen noin 5 minuuttia per puoli ja tarkista kypsyys. Kääri kypsät Kievin kanat folioon ja anna niiden levätä ennen tarjoilua.
Tarjoile Kievin kana ruusukaali-perunamuusin, tuoreen rukolasalaatin ja sitruunalohkojen kanssa.
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4