Opettele grillata kokonainen kana tai broileri täydellisesti. Suolaus, marinadi ja grillaustekniikat varmistavat herkullisen lopputuloksen. Nauti kesän parhaista grillimakuisista hetkistä!
Kokonainen broileri (noin 1 kg)
1–2 rkl suolaa
MARINADI
4 oksaa rosmariinia
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl appelsiininkuorta raastettuna
2 rkl appelsiinimehua
2 tl valkoviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 tl mietoa savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria rouhittuna
Kokonainen kana grillissä on klassinen kesäherkku, joka vaatii hieman aikaa ja suunnittelua. Suosittelemme suolaamaan kana jo edellisenä iltana, jotta maut pääsevät tekeytymään täydellisesti. Marinadin voi myös valmistaa etukäteen, jotta kaikki ainekset ehtivät yhdistyä täydellisesti.
1. Hiero reilusti suolaa kanan pinnalle ja aseta kana muovipussiin. Suolan ei tarvitse olla säästeliäs, sillä vain osa siitä imeytyy lihaan. Anna kanan maustua jääkaapissa 6–12 tuntia.
2. Ota kana jääkaapista 30 minuuttia ennen grillausta. Pyyhi kanan pinta kuivaksi talouspaperilla.
3. Valmista marinadi. Nypi rosmariinin lehdet ja kuori valkosipulit, viipaloi ne. Sekoita kaikki marinadin aineet yhteen.
4. Aseta kana selkäpuoli ylöspäin leikkuulaudalle. Leikkaa kana litteäksi "perhoseksi" irrottamalla selkäranka molemmilta puolilta. Tähän tarvitset vahvat keittiösakset tai kalasakset. Pyyhi leikkuukohta talouspaperilla. Käännä kana toisin päin ja paina sitä molemmin käsin leikkuulautaa vasten, jotta siitä tulee mahdollisimman litteä. Leikkaa lopuksi pienet viillot siipien kainaloihin, jotta siivet taittuvat täysin auki.
5. Paista kanaa keskilämpöisessä grillissä noin 45 minuuttia. Käännä kana muutaman kerran kypsymisen aikana. Broileri kypsyy nopeammin kuin kana. Sivele marinadia kanan pinnalle aina, kun käännät sitä. Nosta grillin lämpöä kypsennyksen loppuvaiheessa, jotta kana saa rapean pinnan.
6. Anna kypsän kanan levähtää folion alla 10 minuuttia ennen tarjoilua.