Kukkoa Viinissä

6
105 min

Kukkoa viinissä eli *coq au vin* on täyteläinen ranskalainen pataruoka. Tutustu helpoon reseptiin ja nauti haudutetusta kanapadasta, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin.

Kukkoa viinissä on herkullinen ranskalaista kanapataa. Tutustu reseptiin ja nauti täyteläisestä mausta arjessa ja juhlassasi.

Ainekset

6 broilerin koipi-reisipalaa
10 pientä sipulia
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 rkl voita
2 rkl öljyä
2 porkkanaa
4-6 valkosipulinkynttä
5 dl punaviiniä
200 g tuoreita herkkusieniä
140 g pekonia
2 dl lihalientä
3 laakerinlehteä
1 tl kuivattua timjamia
3 rkl kuivattua persiljaa

Valmistus

Kukkoa viinissä on ranskalainen klassikkoruoka, jossa kanapata hautuu meheväksi kannen alla ja saa punaviinistä täyteläisen maun.

1. Laita sipulit kulhoon ja kaada niiden päälle kiehuvan kuumaa vettä. Lionneet sipulit on helpompi kuoria. Jätä sipulit odottamaan.

2. Leikkaa broileripalat kahtia nivelen kohdalta. Kuivaa lihapalat talouspaperilla ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Ruskista broilerinpalat parissa erässä. Siirrä lihat noin kolmen litran vetoiseen pataan. Älä puhdista pannua vaan jätä se rasvoineen odottamaan kasviksia.

4. Ota sipulit vedestä ja kuori ne. Kuori porkkanat ja leikkaa ne viipaleiksi. Hienonna valkosipulit. Kuullota kasvikset pannulle jääneessä rasvassa ja kumoa pataan lihojen sekaan.

5. Kaada paistinpannulle viini ja anna sen kiehahtaa. Näin saat maut talteen. Kaada pannulta viini pataan lihojen päälle.

6. Puhdista herkkusienet, halkaise isoimmat halutessasi. Leikkaa pekoni noin sentin kuutioiksi. Ruskista pekoni ja sienet paistinpannulla ja nosta pataan.

7. Huuhtele pannu lihaliemellä ja lisää pataan. Lisää laakerinlehdet ja timjami. Hauduta ruokaa uunissa 150 asteessa noin tunti.

Koristele persiljasilpulla ja tarjoa keitetyn riisin tai perunoiden kera!

Valmistusaika: 1 tunti 45 minuu
ttia Annosmäärä: 4–6 annosta

---

### Kukkoa Viinissä: Klassinen Ranskalainen Pataruoka

Kukkoa viinissä, eli *coq au vin*, on perinteinen ranskalainen pataruoka, joka hurmaa syvällä maullaan ja täyteläisellä aromillaan. Tämä klassinen ruokalaji valmistetaan hauduttamalla kanaa punaviinissä yhdessä pekonin, sipulin, valkosipulin ja sienten kanssa. Kukkoa viinissä on loistava valinta, kun haluat tarjota jotain erityisen maukasta ja juhlavaa, mutta silti helposti valmistettavaa.

#### Syvä maku ja täyteläinen koostumusKukkoa viinissä on tunnettu sen rikkaasta mausta ja täyteläisestä kastikkeesta. Punaviinissä hitaasti haudutettu kana saa makua myös pekonista, joka lisää ruokaan suolaista ja savustettua vivahdetta. Hauduttaminen miedolla lämmöllä antaa lihojen ja vihannesten imeä itseensä kaikki herkulliset maut, ja samalla kastike sakeutuu täyteläiseksi ja syväksi. Lopputuloksena on mehevä, maukas pataruoka, joka on täydellinen talvipäivien lohturuoka.

#### Muunneltava ja monipuolinen ruokaKukkoa viinissä on monipuolinen ruokalaji, jota voi muunnella helposti oman maun mukaan. Perinteisen reseptin lisäksi voit kokeilla lisätä esimerkiksi tuoreita yrttejä, kuten timjamia tai rosmariinia, jotka tuovat annokseen raikkautta ja aromaattisuutta. Myös kasvikset, kuten porkkanat tai palsternakat, toimivat erinomaisesti tämän pataruoan lisänä, ja tuovat annokseen lisää väriä ja makua. Jos haluat tehdä annoksesta erityisen täyteläisen, voit lisätä kastikkeeseen hieman kermaa, joka pehmentää ja pyöristää makuja entisestään.

#### Erilaisia tarjoiluehdotuksiaKukkoa viinissä tarjoillaan perinteisesti esimerkiksi keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai pastan kanssa, jotka imevät itseensä kastikkeen herkulliset maut. Myös rapeakuorinen patonki tai maalaisleipä sopii erinomaisesti tämän ruoan kylkeen, ja leivällä voit nauttia kastikkeen viimeisetkin pisarat. Tämä pataruoka on täydellinen valinta, kun haluat tarjota vieraille tai perheelle jotain erityisen maukasta ja lämmittävää.

#### Nauti kukosta viinissä kotonaKukkoa viinissä on täydellinen valinta, kun haluat valmistaa perheellesi tai ystävillesi täyteläisen ja juhlavan aterian. Sen syvät maut ja yksinkertainen valmistustapa tekevät siitä suositun ruoan, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Kokeile valmistaa kukkoa viinissä seuraavalla kerralla, kun kaipaat jotain perinteistä ja herkullista – tämä ranskalainen klassikko hurmaa varmasti kaikki ruokailijat ja tekee illallisesta erityisen nautinnollisen!

Lisää reseptejä

Katso resepti >