Valmista herkulliset lämppärit uunissa! Tässä reseptissä kanaleivät saavat makua sinapista, karamellisoidusta sipulista ja broilerista. Helppo ja nopea resepti, joka maistuu lapsuuden muistoilta.
1 kypsä broilerinkoipi
4 palaa paahtoleipää
öljyä paistamiseen
2 sipulia
4 rkl sinappia
loraus hunajaa
100 g juustoraastetta
ripaus suolaa ja pippuria
basilika koristeluun
Lämpimät leivät eli lämppärit – tätä herkkua on syöty jo lapsuudessa! Tällä kertaa leivät saavat makua sinapista, karamellisoidusta sipulista ja broilerista.
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Levitä paahtoleipiä haluttu määrä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
2. Valmista karamellisoitu sipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kuumenna pannulla öljyä ja lisää sipulirenkaat. Paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia, sitten lisää hunaja. Anna kypsyä rauhassa ja sekoittele silloin tällöin, kunnes sipuli on pehmeä ja kullanruskea.
3. Levitä jokaisen leivän päälle ohut kerros sinappia. Lisää päälle karamellisoitu sipuli ja grillattu broileri. Tässä reseptissä käytettiin kaupasta ostettua valmiiksi grillattua broilerin koipea, mutta voit käyttää myös muita kypsiä broilerin osia.
4. Mausta leivät suolalla ja mustapippurilla. Lorauta broilerin päälle hieman hunajaa ja ripottele päälle juustoraastetta.
5. Paista leivät esilämmitetyssä uunissa noin 15 minuuttia, kunnes leipien reunat ovat rapeita ja juusto on sulanut ja kupliva. Koristele valmiit lämppärit tuoreella basilikalla ennen tarjoilua.
Annosmäärä: 4 Valmistusaika: noin 40 min