Kokeile herkullista kanasalaattia tuoreilla mansikoilla! Helppo ja nopea resepti, joka sopii täydellisesti kesäiseen ulkoilmaan. Valmistusaika vain 30 minuuttia.
250 g broilerifileetä
1 sitruunan mehu
1 avokado
10 mansikkaa
rucolaa
1 avomaankurkku
1 paketti fetaa
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
kourallinen tuoretta basilikaa ja minttua
kourallinen saksanpähkinöitä
Voi vitsit, mikä herkullinen kesäruoka! Tässä reseptissä kanasalaatti saa makeutensa tuoreista mansikoista. Rosan viiniasiantuntija Ville suosittelee tätä reseptiä erityisesti kesäaikaan, kun suomalaiset mansikat ovat parhaimmillaan ja ruokaa voi nauttia ulkona raikkaassa kesäilmassa.
1. Paista kanafileet kypsäksi. Anna niiden jäähtyä ja leikkaa ne sitten viipaleiksi. Mausta kanaviipaleet suolalla, pippurilla ja tuoreella sitruunamehulla.
2. Poista mansikoista kannat ja viipaloita ne. Halkaise avokado pituussuunnassa, poista siemen ja kuori. Leikkaa avokado kuutioiksi. Rouhi pähkinät veitsellä hieman pienemmiksi paloiksi.
3. Huuhtele rucolat huolellisesti ja kuutioi kurkku. Kokoa salaatti suoraan tarjoilulautasille: aloita rucolalla ja kurkulla, lisää murennettua fetajuustoa, mansikoiden viipaleita ja lämpimiä kanaviipaleita. Mausta salaatti oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Koristele annokset tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua. Nauti salaatti sellaisenaan.
Valmistusaika: 30 minuutti
a Annosmäärä: 4