Ainekset

100 g chorizoa


300 g broilerin suikaleita


1 sipuli


250 g valmisriisi


pippuria ja suolaa


savupaprika -maustetta


chili-maustetta


1 sitruunan mehut


tuore korianteri (tai muu yrtti)


Valmistus

Paella on perinteinen espanjalainen herkku, joka valmistetaan usein hitaasti ja perinteisesti. Tässä ohjeessa on kuitenkin nopeutettu versio, joka sopii myös kiireiseen arkeen. Voit käyttää valmisriisiä tai edellisen päivän ylijääneitä riisejä.

1. Aloita pilkkomalla sipuli ja chorizo. Voit halutessasi lisätä annokseen myös herneitä, chilipippuria tai muita kasviksia oman maun mukaan.

2. Kuullota pilkottu sipuli öljytyllä pannulla. Voit halutessasi lorauttaa sipulien joukkoon hieman valkoviiniä, mutta tämä ei ole pakollista. Lisää pannulle broileri ja paista se kypsäksi. Lisää joukkoon valmisriisi ja sekoita hyvin.

3. Mausta paella haluamillasi mausteilla ja lisää chorizomakkara. Madalla lämpöä ja anna hautua hetki.

4. Tarjoile paella sitruunasiivulla ja tuoreilla yrteillä koristeltuna.

Valmistusaika: 20 min Annosmäärä: 3-4