Paistettu Ankanrinta

4
40 min

Opettele valmistamaan täydellinen paistettu ankanrinta mehukkaana ja rapeana. Noudata yksinkertaista ohjetta ja nauti herkullisesta ateriasta 40 minuutissa.

Valmista täydellinen paistettu ankanrinta mehukkaana ja rapeana helposti 40 minuutissa herkullisen aterian nauttimiseksi.

Ainekset

2 kpl ankan rintaa
MAUSTESEOS:
1 tl korianterin siemeniä
1 tl kuminan siemeniä
1 tl inkivääriä, mauste
suolaa ja pippuria

Valmistus

Esilämmitä uuni 180 °C asteeseen.

**Valmista ankan rinta:**

1. Pyyhi ankanrinnat huolellisesti kuivaksi talouspaperilla ja poista mahdolliset nahkaan jääneet sulat. Tee rasvaisen pinnan päälle ristiviillot noin sentin välein, varoen viiltämästä lihaa. Sekoita mausteet keskenään ja hiero seos tasaisesti fileiden molemmille puolille. Aseta molemmat rinnat rasvapuoli alaspäin kylmään paistinpannuun ilman lisärasvaa.

2. Kun pannu on lämmennyt ja rasva alkaa tiristä, vähennä lämpöä hieman, jotta rasva ei käry. Anna ankanrintojen paistua noin 5 minuuttia, kunnes rasvapuoli on rapea ja kauniin ruskistunut. Käännä fileet ja jatka paistamista toiselta puolelta, kunnes myös tämä puoli on saavuttanut tasaisen ruskistuksen.

3. Siirrä fileet uuniin loppukypsymään noin 5 minuutiksi. Tämä varmistaa, että paksu ankanfilee kypsyy keskeltä roseeksi, mutta säilyy mehukkaana. Ota ankat uunista, kun sisälämpötila on 53–55 °C.

4. Nosta fileet uunista ja kääri ne irtoon folioon. Anna niiden vetäytyä noin 15 minuuttia, jotta lihasnesteet tasaantuvat.

Tämän jälkeen voit leikata fileistä annospaloja ja tarjoilla ne kuumana esimerkiksi tuoreen salaatin kera.

**Valmistusaika:** 40 minuuttia **
Annosmäärä:** 4 annosta