Valmista herkullinen ateria paistetulla porkkanalla ja porkkanapyreellä. Tässä yksinkertaisessa miso reseptissä broilerifileet tarjoillaan täyteläisen pyreen kera. Valmistusaika vain 50 minuuttia!
MISO-PORKKANAPYRE
4 porkkanaa
1 dl öljyä
1/2 dl valkoista misotahnaa
2 limen mehu
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl hunajaa
suolaa
BROILERINFILEET
4 broilerin rintafileetä
voita, öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria
Esilämmitä uuni 200 °C asteeseen. Ota broilerifileet esille ja anna niiden lämmetä huoneenlämpöön.
1. Kuori porkkanat ja pilko ne noin viiteen osaan. Aseta porkkanat uunipellille ja paahda niitä uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä.
2. Mittaa kaikki pyreen valmistukseen tarvittavat ainekset tehosekoittimeen ja soseuta ne tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä tai porkkanamehua, jotta saavutat halutun koostumuksen. Maista pyree ja säädä makua tarvittaessa.
3. Kuumenna öljy-voiseos paistinpannulla ja paista broilerin rintafileet molemmin puolin. Valvo broilerin kypsymistä ja alenna lämpöä tarvittaessa. Peitä pannu kannella, jos fileet kypsyvät liian nopeasti. Mausta kypsät fileet suolalla ja pippurilla.
4. Lämmitä porkkanapyree nopeasti ennen tarjoilua. Tarjoile broilerifileet porkkanapyreen kera ja lisäksi esimerkiksi uunissa paahdetut perunat. Koristele annos tuoreilla yrteillä.
Valmistusaika: 50 minuutti
a Annosmäärä: 4