Valmista herkulliset rintafileet uunissa basilikavoin kera. Resepti sisältää vinkit, kuinka kana säilyy pakkasessa ja tarjoilee täydellisen aterian nopeasti. Kokeile tätä helppoa ohjetta!
4 kpl broilerin rintafileetä
1 dl kermaa
1 kanaliemikuutio
3 rkl chipotletahnaa
4 tl limemehua
suolaa ja pippuria
Basilikavoi
300 g pehmeää voita
1 ruukku tuoretta basilikaa
Maukasta basilikavoita voit valmistaa kerralla suuremman määrän. Basilikavoi sopii erinomaisesti kananpojan kanssa, kokeile myös vaikkapa lehtipihville tai risottoon.
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja ota uunivuoka valmiiksi esille.
2. Valmista basilikavoi: Jätä voi huoneenlämpöön pehmentymään hyvissä ajoin ennen valmistusta. Sekoita keskenään pehmentynyt voi ja hienoksi hakattu basilika. Siirrä basilikavoi pursotinpussiin ja pursota pitkäksi tangoksi leivinpaperiin. Rullaa leivinpaperi kääröksi ja siirrä pakastimeen kovettumaan. Basilikavoi säilyy pakkasessa noin kuukauden, joten voit tehdä kerralla isomman erän.
3. Paista broilerin rintafileet kuumalla pannulla voissa, kunnes molemmat puolet saavat kauniin kullanruskean värin. Siirrä rintafileet pieneen uunivuokaan.
4. Sekoita pienessä kulhossa kerma, kanaliemikuutio, chipotletahna ja limemehu. Kaada seos uunivuokaan broilerin päälle ja kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Jos kerma alkaa saada liikaa väriä, laske uunin lämpötilaa.
Leikkaa lopuksi fileiden päälle siivu basilikavoita ja tarjoile keitetyn riisin kanssa.
Valmistu
saika:
35 min