Rintafileet Uunissa

4
35 min

Valmista herkulliset rintafileet uunissa basilikavoin kera. Resepti sisältää vinkit, kuinka kana säilyy pakkasessa ja tarjoilee täydellisen aterian nopeasti. Kokeile tätä helppoa ohjetta!

Valmista herkulliset rintafileet uunissa basilikavoin kera. Kokeile tätä helppoa reseptiä ja nauti täydellisestä ateriasta!

Herkulliset rintafileet uunissa – täydellinen ateria

Rintafileet uunissa ovat erinomainen valinta sekä arki- että juhla-aterioihin. Aloita valitsemalla laadukkaat ja tuoreet rintafileet, mieluiten luomua. Puhdista fileet huolellisesti poistamalla kalvot ja ylimääräinen rasva. Tämä takaa tasaisen kypsennyksen ja mehukkaan lopputuloksen. Kun rintafileet ovat valmiit, ne voidaan maustaa ja kypsentää uunissa täydellisiksi.

Mausteiden ja marinadin teho rintafileissä

Maustaminen on ratkaisevan tärkeää, kun valmistat rintafileet uunissa. Käytä perusmausteita, kuten suolaa, pippuria ja valkosipulia, tai kokeile erilaisia yrttejä ja mausteseoksia. Marinointi on myös loistava tapa lisätä makua. Anna rintafileiden marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan käyttämällä esimerkiksi sitruunamehua, oliiviöljyä ja tuoreita yrttejä. Marinointi tekee rintafileistä uunissa erityisen mehukkaita ja herkullisia.

Rintafileiden kypsennys uunissa – erilaisia menetelmiä

Rintafileet uunissa voidaan kypsentää monella eri tavalla. Hidas kypsennys matalassa lämpötilassa, noin 150 astetta, säilyttää lihan mehukkuuden. Jos haluat nopeamman vaihtoehdon, kokeile korkeampaa lämpötilaa, kuten 200 astetta, joka antaa fileille kauniin ruskean pinnan. Sisälämpötilan tulisi olla noin 75 astetta, jotta liha on täydellisesti kypsää. Käytä paistomittaria varmistaaksesi oikean kypsyysasteen.

Rintafileet uunissa täydellisesti tarjoiltuna

Kun rintafileet uunissa ovat valmiit, valitse täydentävät lisukkeet. Vihreä salaatti, paahdetut vihannekset, perunamuusi tai riisi sopivat erinomaisesti rintafileiden kanssa. Lisäksi voit kokeilla erilaisia kastikkeita, kuten kermaista sienikastiketta tai sitruunavoikastiketta. Muista, että kana säilyy pakkasessa hyvin, joten voit valmistaa rintafileitä myös etukäteen ja säilyttää ne jääkaapissa tai pakastimessa tarvittaessa.

Rintafileet uunissa ovat monipuolisia ja helppo valmistaa, mikä tekee niistä täydellisen valinnan mihin tahansa tilaisuuteen. Kokeile erilaisia mausteita, marinadeja ja lisukkeita löytääksesi oman suosikkisi!

Ainekset

4 kpl broilerin rintafileetä
1 dl kermaa
1 kanaliemikuutio
3 rkl chipotletahnaa
4 tl limemehua
suolaa ja pippuria
Basilikavoi
300 g pehmeää voita
1 ruukku tuoretta basilikaa

Valmistus

Maukasta basilikavoita voit valmistaa kerralla suuremman määrän. Basilikavoi sopii erinomaisesti kananpojan kanssa, kokeile myös vaikkapa lehtipihville tai risottoon.

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja ota uunivuoka valmiiksi esille.

2. Valmista basilikavoi: Jätä voi huoneenlämpöön pehmentymään hyvissä ajoin ennen valmistusta. Sekoita keskenään pehmentynyt voi ja hienoksi hakattu basilika. Siirrä basilikavoi pursotinpussiin ja pursota pitkäksi tangoksi leivinpaperiin. Rullaa leivinpaperi kääröksi ja siirrä pakastimeen kovettumaan. Basilikavoi säilyy pakkasessa noin kuukauden, joten voit tehdä kerralla isomman erän.

3. Paista broilerin rintafileet kuumalla pannulla voissa, kunnes molemmat puolet saavat kauniin kullanruskean värin. Siirrä rintafileet pieneen uunivuokaan.

4. Sekoita pienessä kulhossa kerma, kanaliemikuutio, chipotletahna ja limemehu. Kaada seos uunivuokaan broilerin päälle ja kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Jos kerma alkaa saada liikaa väriä, laske uunin lämpötilaa.

Leikkaa lopuksi fileiden päälle siivu basilikavoita ja tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Valmistu
saika:
35 min

Herkulliset rintafileet uunissa – täydellinen ateria

Rintafileet uunissa ovat erinomainen valinta sekä arki- että juhla-aterioihin. Aloita valitsemalla laadukkaat ja tuoreet rintafileet, mieluiten luomua. Puhdista fileet huolellisesti poistamalla kalvot ja ylimääräinen rasva. Tämä takaa tasaisen kypsennyksen ja mehukkaan lopputuloksen. Kun rintafileet ovat valmiit, ne voidaan maustaa ja kypsentää uunissa täydellisiksi.

Mausteiden ja marinadin teho rintafileissä

Maustaminen on ratkaisevan tärkeää, kun valmistat rintafileet uunissa. Käytä perusmausteita, kuten suolaa, pippuria ja valkosipulia, tai kokeile erilaisia yrttejä ja mausteseoksia. Marinointi on myös loistava tapa lisätä makua. Anna rintafileiden marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan käyttämällä esimerkiksi sitruunamehua, oliiviöljyä ja tuoreita yrttejä. Marinointi tekee rintafileistä uunissa erityisen mehukkaita ja herkullisia.

Rintafileiden kypsennys uunissa – erilaisia menetelmiä

Rintafileet uunissa voidaan kypsentää monella eri tavalla. Hidas kypsennys matalassa lämpötilassa, noin 150 astetta, säilyttää lihan mehukkuuden. Jos haluat nopeamman vaihtoehdon, kokeile korkeampaa lämpötilaa, kuten 200 astetta, joka antaa fileille kauniin ruskean pinnan. Sisälämpötilan tulisi olla noin 75 astetta, jotta liha on täydellisesti kypsää. Käytä paistomittaria varmistaaksesi oikean kypsyysasteen.

Rintafileet uunissa täydellisesti tarjoiltuna

Kun rintafileet uunissa ovat valmiit, valitse täydentävät lisukkeet. Vihreä salaatti, paahdetut vihannekset, perunamuusi tai riisi sopivat erinomaisesti rintafileiden kanssa. Lisäksi voit kokeilla erilaisia kastikkeita, kuten kermaista sienikastiketta tai sitruunavoikastiketta. Muista, että kana säilyy pakkasessa hyvin, joten voit valmistaa rintafileitä myös etukäteen ja säilyttää ne jääkaapissa tai pakastimessa tarvittaessa.

Rintafileet uunissa ovat monipuolisia ja helppo valmistaa, mikä tekee niistä täydellisen valinnan mihin tahansa tilaisuuteen. Kokeile erilaisia mausteita, marinadeja ja lisukkeita löytääksesi oman suosikkisi!