Satay Vartaat

4
40 min

Valmista herkulliset satay vartaat grillillä tai pannulla. Täydellinen resepti kukkakaalicouscousin ja paistettujen kasvisten kera. Valmistusaika vain 40 minuuttia!

Valmista herkulliset satay vartaat grillissä tai pannulla. Täydellinen lisä aterialle! Valmistusaika vain 40 minuuttia.

Ainekset

500 g broilerinrintafileitä
1 pussi Satay-kastiketta
2 rkl öljyä



Kukkakaalicoucous
1 kukkakaali
1 keltainen paprika
1 kurkku
75 g voita
2 rkl sitruunamehua


Valmistus

1. Valmista vartaat: Jos käytät puista grillitikkua, liota se ensin kylmässä vedessä vähintään 30 minuuttia. Leikkaa broilerifileet pitkittäin noin 1 cm levyisiksi suikaleiksi ja marinoi ne Satay-kastikkeessa noin 5 minuuttia. Pujota marinoidut kanasuikaleet liotettuihin tikkuhin, jokaiselle tikulle 3–4 suikaletta.

2. Grillaa vartaita: Lämmitä grilliväline tai pannu keskilämmölle. Aseta vartaat grillin päälle ja paista niitä 10 minuuttia, kääntäen säännöllisesti, kunnes kana on kypsää ja pintaan on syntynyt kauniita grilliraitoja. Ripottele kypsien vartaiden pinnalle hiutalesuolaa ja tuoretta silputtua korianteria. Peitä vartaat kevyesti foliolla, jotta ne pysyvät lämpiminä tarjoilua odottaessa.

3. Valmistele couscous: Pese kukkakaali ja leikkaa se kahtia. Poista lehdet ja kova kanta. Leikkaa kukkakaali isokokoisiksi kukinnoiksi. Aseta kukinnot tehosekoittimeen ja jauha ne tasaiseksi muruksi, joka muistuttaa couscousia rakenteeltaan.

4. Paista kasvikset: Kuutioi paprika ja kurkku noin 1 cm kokoisiksi paloiksi. Kuumenna voi kattilassa tai pannulla keskilämmöllä. Lisää kasvikset ja sitruunamehu, ja paista niitä kevyesti sekoittaen muutaman minuutin ajan. Tavoitteena on, että kukkakaali säilyttää rapeutensa mutta saa kevyen värin ja miedon maun.

Tarjoile vartaat lämpiminä kukkakaalicouscousin ja paistettujen kasvisten kanssa. Voit koristella annoksen tuoreella korianterilla tai sitruunaviipaleilla.

Valmistusaika: 40 minuut
tia Annosmäär
ä: 4 Erikoistyövälineet: Grillitikut

Lisää reseptejä

Katso resepti >