Valmista herkulliset savojinkaalikääryleet helposti kotona. Tässä yksinkertaisessa reseptissä käytetään savojinkaalia täytteenä. Täydellinen pääruoka tai välipala!
BROILERITÄYTE:
100g kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
400 g broilerin jauhelihaa
2 dl keitettyä puuroriisiä
2 kananmunaa
1 iso savojinkaali
2 rkl hunajaa ja voita
2 rkl soijakastiketta
5 dl kanalientä
1. Esilämmitä uuni 160 asteeseen. Valmista syvä uunivuoka käyttöä varten.
2. Poista kaalista kanta ja erottele lehdet varovasti toisistaan. Hienonna kaalin kanta ja siirrä se odottamaan täytettä varten. Keitä kaalinlehtiä muutama kerrallaan kiehuvassa suolavedessä noin minuutin ajan ja jäähdytä ne nopeasti runsaassa jäävedessä.
3. Valmistele broileritäyte: Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipulit. Kuullota valkosipulia kevyesti kuumalla pannulla ja lisää pannulle jauheliha. Sekoita keskenään hienonnettu kaalinkanta, ruskistettu jauheliha, kypsä riisi, hienonnettu kevätsipuli ja raa’at kananmunat.
4. Asettele jäähdytetyt kaalinlehdet pöydälle riviin. Täytä lehdet sarjatyönä sopivalla määrällä täytettä, noin 1-2 ruokalusikallista täytettä per lehti. Kääri lehdet rullalle taittamalla ensin päädyt keskustaa kohden täytteen päälle ja sitten rullaamalla käärön tiiviiksi pötkylöiksi. Asettele rullat suoraan uunivuokaan, saumapuoli alaspäin.
5. Sekoita hunaja ja soijakastike keskenään. Kaada vuokaan kanaliemi ja levitä kääryleiden pinnalle hunaja-soijasekoitusta. Lisää jokaisen kääryleen päälle nokare voita.
6. Paista kääryleitä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Laske lämpötilaa tarvittaessa, jotta kääryleet eivät pala.
7. Tarjoile kypsät savojinkaalikää
ryleet puolukkasurvoksen kera.