Valmista herkulliset savoijinkaalikääröt broilerinjauhelihalla ja ohrasuurimoilla. Täydellinen pääruoka 4 hengelle – nopea ja helppo resepti!
1 keskikokoinen savoijinkaali
2 dl kypsiä ohrasuurimoita
200 g broilerin jauhelihaa
2 rkl öljyä
1 sipuli
2 dl lajitelma erilaisia kuivattuja hedelmiä
1 dl cashewpähkinöitä
1/2 tl timjamia
1 dl vettä
2 rkl sitruunanmehua
suolaa ja pippuria
Esilämmitä uuni 185 °C asteeseen.
1. Leikkaa kaalista kanta irti ja keitä kaali kypsäksi suolavedessä isossa kattilassa. Nosta keitetty kaali kattilasta ja anna sen jäähtyä.
2. Irrota kahdeksan noin samankokoista kaalinlehteä veitsellä kannasta ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Ohenna lehtien paksut ruodit veitsellä. Silppua ohennetut ruodit ja loput kaalinlehdet hienoksi kulhoon.
3. Kuullota broilerinjauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, kevyesti paloitellut hedelmät, cashewpähkinät ja timjami. Kuullota ja sekoita joukkoon vesi, sitruunanmehu, kaalisilppu ja mausteet.
4. Kiehauta seos ja ota pannu liedeltä. Lisää joukkoon kypsät ohrasuurimot. Sekoita, kunnes seoksesta muodostuu tasaista täytettä.
5. Levitä kaalinlehdet leikkuulaudalle ja jaa täyte lusikalla lehtien keskikohdan alapuolelle. Taita lehtien reunat sisään ja kierrä lehti täytteen ympäri kääröksi. Lado kääröt uunivuokaan ja laita jokaisen käärön päälle pieni nokare voita. Paista uunissa noin 10 minuuttia.
Tarjoile kääröt lämpiminä sellaisenaan tai esimerkiksi yrttien ja juustojen kera.
Valmistusaika: 45 minuutti
a Annosmäärä: 4