Valmista täytetty kalkkuna rintafile uunissa täydellisellä täytteellä ja marmeladi-oliiviöljyseoksella. Nauti herkullisesta ja kauniisti koristellusta ateriasta. Resepti sopii 6 hengelle!
1 iso kalkkunan rintafilee (noin 1 kg)
ripaus suolaa ja pippuria
TÄYTE
200 g salaattijuustoa
1 dl suolapähkinöitä
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
70 g pinaattia
3 rkl sitruunamarmeladia
3 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria
1. Ota kalkkunafilee huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta. Leikkaa siitä perhosleike: viillä liha pitkittäin niin, että avaat sen 2/3 osaa läpi, jolloin liha levittyy leikkuulaudalle perhosen muotoon. Nuiji lihaa kevyesti veitsen kahvalla tai kaulimella mureuttaaksesi sen. Mausta suolalla ja pippurilla ja jätä hetkeksi odottamaan.
2. Murenna salaattijuusto käsin sekoituskulhoon ja lisää suolapähkinät. Kuullota pannulla hienonnettu sipuli ja lisää pinaatit. Siirrä paistos kulhoon juuston ja pähkinöiden joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita tasaiseksi.
3. Valmista pintamausteseos: mittaa oliiviöljy ja sitruunamarmeladi pannulle, jossa paistoit sipulit, jotta saat kaikki maut talteen.
4. Levitä täyte tasaisesti kalkkunan sisäpuolelle. Rullaa kalkkuna tiukasti ja sido se kolmesta kohdasta elintarvikelangalla. Aseta rulla saumapuoli alaspäin uunipellille, jotta täyte pysyy paiston aikana rullan sisällä.
5. Sivele rullan pinta marmeladi-oliiviöljyseoksella, jotta kalkkunasta tulee paiston aikana kauniin tahmainen. Säästä ylimääräinen marinadi myöhempää voitelua varten. Aseta paistomittari rullan keskikohtaan siten, että se on lihassa, ei täytteessä.
6. Kypsennä kalkkunarullaa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 70 °C. Sivele rullaa ylimääräisellä marinadilla paiston aikana vähintään kerran.
7. Ota rulla uunista ja kääri se folioon. Anna vetäytyä 20 minuuttia, jolloin sisälämpötilan tulisi nousta noin 75 °C.
8. Poista elintarvikelanka ja koristele kalkkunarulla tuoreilla yrteillä ja sesongin kasviksilla, kuten granaattiomenan siemenillä.
Valmistusaika: Yli 1 h
Annosmäärä: 6