Valmista herkulliset uunijuurekset ja broilerifileet uunissa tämän helpon reseptin avulla. Maustettu misomarinadilla ja täydellinen illallinen 45 minuutissa!
400 g broilerin sisäfileetä
50 g valkoista misoa
½ dl sakea tai riisiviiniä
1 dl miriniä
2 rkl kevyttä soijakastiketta
2 rkl voita paistamiseen
Uunijuurekset
2 isoa porkkanaa
1 palsternakkaa
3 perunaa
2 bataattia
2 rkl oliiviöljyä
2 tl rosmariinia
suolaa ja pippuria
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Valmistele uunijuurekset: Kuori ja pilko juurekset suunnilleen samankokoisiksi paloiksi. Laita juurekset kulhoon ja mausta ne oliiviöljyllä, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
3. Kaada maustetut juurekset uunivuokaan ja aseta vuoka uunin keskitasolle. Paahda juureksia noin 35 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
4. Valmista marinadi sekoittamalla keskenään valkoinen miso, sake, mirin ja soijakastike. Laita broilerifileet marinadiin ja anna niiden maustua vähintään 10 minuuttia.
5. Kuumenna pannu ja lisää voita. Paista broilerifileet marinadin kanssa, kunnes ne ovat täysin kypsiä ja pinnasta on tullut kullanruskea ja tahmea marinadin ansiosta.
6. Jos haluat, voit lisätä pannulle pienen määrän kermaa tai sitruunamehua, jotta marinadista muodostuu maukas kastike broilerin kylkeen.
Tarjoile misolla maustetut broilerit kultaisten uunijuuresten ja marinadikastikkeen kanssa.
Valmistusaika: 45 minuuttia
Annosmäärä: 4