**Homejuusto-kanapiirakka**

10
60 min

Valmista herkullinen kanapiirakka homejuustolla ja omenilla. Täydellinen välipala tai kevyt lounas. Noudata yksinkertaista ohjetta ja nauti pellillinen kanapiirakkaa!

Valmista herkullinen kanapiirakka homejuustolla ja omenilla. Täydellinen välipala tai kevyt lounas! Nauti tästä ohjeesta!

Herkullinen kanapiirakka kermaviilillä: Täydellinen ateria joka hetkeen

Kanapiirakka kermaviilillä on erinomainen valinta, kun kaipaat jotain täyttävää ja maukasta. Tämä helppo resepti yhdistää mehukkaan kanan ja kermaviilin pehmeän täytteen, joka sopii niin arki- kuin juhlapöytään. Piirakan valmistus on nopeaa, ja lopputulos varmasti miellyttää kaikkia. Kanapiirakka pellillinen on myös monipuolinen, sillä voit helposti muokata reseptiä omien makumieltymysten mukaan lisäämällä esimerkiksi homejuustoa tai yrttejä.

Kanapiirakka kermaviilillä: Helppo valmistus ja tarvittavat ainekset

Kanapiirakan valmistaminen alkaa laadukkaista raaka-aineista. Tarvitset kananrintafileitä, kermaviiliä, sipulia, valkosipulia sekä perusmausteita kuten suolaa ja pippuria. Taikinapohjaksi voit valita joko itse tehdyn tai valmiin vaihtoehdon. Kermaviili tuo täytteeseen pehmeyttä ja rikastuttaa makua. Valmistus on helppoa: kuullota sipuli ja valkosipuli, lisää kanapalat ja mausta ne. Kun kana on kypsää, sekoita kermaviili joukkoon ja levitä täyte taikinapohjan päälle. Paista uunissa, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Kanapiirakka kermaviilillä: Variaatioita ja vinkkejä täydelliseen reseptiin

Kanapiirakka kermaviilillä tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia kokeiluun. Voit lisätä täytteeseen esimerkiksi homejuustoa tai paprikaa saadaksesi syvemmän maun. Yrtit kuten timjami ja basilika tuovat tuoreutta, kun taas vegaaninen versio onnistuu korvaamalla kanan ja kermaviilin kasvisvaihtoehdoilla. Kokeile myös erilaisia taikinapohjia, kuten lehtitaikinaa tai ruispohjaa, saadaksesi piirakkaan uudenlaista suutuntumaa. Näillä pieniä muutoksilla saat kanapiirakasta juuri sinulle sopivan.

Kanapiirakka kermaviilillä: Säilytys ja tarjoilu

Kanapiirakka kermaviilillä on parhaimmillaan vastapaistettuna, mutta se säilyy jääkaapissa useita päiviä. Tarjoile piirakka raikkaan salaatin kera tasapainoiseksi ateriaksi. Jääkaapista otetun piirakan voit lämmittää kevyesti uunissa tai mikrossa. Kanapiirakka pellillinen on myös erinomainen eväs, sillä se on helppo kuljettaa ja säilyttää muutaman päivän ajan. Säilytä piirakka hyvin peitettynä, jotta se pysyy tuoreena ja maukkaana mahdollisimman pitkään.

Ainekset

380 g suolainen piirakkataikina
HOMEJUUSTO-KANATÄYTE
400 g kanasuikaleita + öljyä paistamiseen
2 omenaa
150 g sinihomejuustoa
200 g kermaviiliä
2 kananmunaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 dl parmesaaniraastetta

Valmistus

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka huolellisesti.

2. Ota piirakkataikina huoneenlämpöön noin 20 minuutiksi ennen käyttöä. Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi ja aseta se vuoan pohjalle. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.

3. Paista kanasuikaleet kuumalla pannulla öljyssä, kunnes ne ovat kypsiä. Levitä kypsennetyt kanasuikaleet piirakkapohjan päälle. Kuori omenat, poista siemenkotat ja viipaloi omenat. Aseta omenaviipaleet kanasuikaleiden päälle piirakkavuokaan.

4. Sekoita kulhossa kermaviili, parmesaaniraaste, kananmuna ja mausteet. Kaada seos piirakkavuokaan kanan ja omenoiden päälle. Ripottele pinnalle murustettua sinihomejuustoa.

5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes piirakkapohja on kypsä, omenat pehmeitä ja juusto sulanut. Ota piirakka varovasti uunista ja anna sen jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Nauti omenainen homejuusto-kanapiirakka itsessään herkullisena välipalana tai tarjoile sitä esimerkiksi waldorffinsalaatin kanssa kevyenä lounaana.

Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 8–10 palaa

Herkullinen kanapiirakka kermaviilillä: Täydellinen ateria joka hetkeen

Kanapiirakka kermaviilillä on erinomainen valinta, kun kaipaat jotain täyttävää ja maukasta. Tämä helppo resepti yhdistää mehukkaan kanan ja kermaviilin pehmeän täytteen, joka sopii niin arki- kuin juhlapöytään. Piirakan valmistus on nopeaa, ja lopputulos varmasti miellyttää kaikkia. Kanapiirakka pellillinen on myös monipuolinen, sillä voit helposti muokata reseptiä omien makumieltymysten mukaan lisäämällä esimerkiksi homejuustoa tai yrttejä.

Kanapiirakka kermaviilillä: Helppo valmistus ja tarvittavat ainekset

Kanapiirakan valmistaminen alkaa laadukkaista raaka-aineista. Tarvitset kananrintafileitä, kermaviiliä, sipulia, valkosipulia sekä perusmausteita kuten suolaa ja pippuria. Taikinapohjaksi voit valita joko itse tehdyn tai valmiin vaihtoehdon. Kermaviili tuo täytteeseen pehmeyttä ja rikastuttaa makua. Valmistus on helppoa: kuullota sipuli ja valkosipuli, lisää kanapalat ja mausta ne. Kun kana on kypsää, sekoita kermaviili joukkoon ja levitä täyte taikinapohjan päälle. Paista uunissa, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Kanapiirakka kermaviilillä: Variaatioita ja vinkkejä täydelliseen reseptiin

Kanapiirakka kermaviilillä tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia kokeiluun. Voit lisätä täytteeseen esimerkiksi homejuustoa tai paprikaa saadaksesi syvemmän maun. Yrtit kuten timjami ja basilika tuovat tuoreutta, kun taas vegaaninen versio onnistuu korvaamalla kanan ja kermaviilin kasvisvaihtoehdoilla. Kokeile myös erilaisia taikinapohjia, kuten lehtitaikinaa tai ruispohjaa, saadaksesi piirakkaan uudenlaista suutuntumaa. Näillä pieniä muutoksilla saat kanapiirakasta juuri sinulle sopivan.

Kanapiirakka kermaviilillä: Säilytys ja tarjoilu

Kanapiirakka kermaviilillä on parhaimmillaan vastapaistettuna, mutta se säilyy jääkaapissa useita päiviä. Tarjoile piirakka raikkaan salaatin kera tasapainoiseksi ateriaksi. Jääkaapista otetun piirakan voit lämmittää kevyesti uunissa tai mikrossa. Kanapiirakka pellillinen on myös erinomainen eväs, sillä se on helppo kuljettaa ja säilyttää muutaman päivän ajan. Säilytä piirakka hyvin peitettynä, jotta se pysyy tuoreena ja maukkaana mahdollisimman pitkään.