Valmista herkullinen kanapiirakka homejuustolla ja omenilla. Täydellinen välipala tai kevyt lounas. Noudata yksinkertaista ohjetta ja nauti pellillinen kanapiirakkaa!
380 g suolainen piirakkataikina
HOMEJUUSTO-KANATÄYTE
400 g kanasuikaleita + öljyä paistamiseen
2 omenaa
150 g sinihomejuustoa
200 g kermaviiliä
2 kananmunaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 dl parmesaaniraastetta
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka huolellisesti.
2. Ota piirakkataikina huoneenlämpöön noin 20 minuutiksi ennen käyttöä. Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi ja aseta se vuoan pohjalle. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Paista kanasuikaleet kuumalla pannulla öljyssä, kunnes ne ovat kypsiä. Levitä kypsennetyt kanasuikaleet piirakkapohjan päälle. Kuori omenat, poista siemenkotat ja viipaloi omenat. Aseta omenaviipaleet kanasuikaleiden päälle piirakkavuokaan.
4. Sekoita kulhossa kermaviili, parmesaaniraaste, kananmuna ja mausteet. Kaada seos piirakkavuokaan kanan ja omenoiden päälle. Ripottele pinnalle murustettua sinihomejuustoa.
5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes piirakkapohja on kypsä, omenat pehmeitä ja juusto sulanut. Ota piirakka varovasti uunista ja anna sen jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Nauti omenainen homejuusto-kanapiirakka itsessään herkullisena välipalana tai tarjoile sitä esimerkiksi waldorffinsalaatin kanssa kevyenä lounaana.
Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 8–10 palaa