Valmista herkulliset kanankoivet uunissa tämän yksinkertaisen reseptin avulla. Täydellinen 4 hengen ateria, joka valmistuu vain tunnissa. Kokeile kanapeltiäsi tänään!
4-6 suurta kanankoipea
500 g perunaa
4 valkosipulinkynttä
2 punasipulia
3 eriväristä paprikaa
2 dl mustia tai vihreitä kivettömiä oliiveja
100 g salamia viipaleina
2 rkl kuivattua rosmariinia
1-2 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
vastajauhettua mustapippuria
hieman tuoretta rosmariinia koristeluun
Parmesaanikastike
2 dl crème fraiche
1 raastettu valkosipulinkynsi
1 dl hienoksi raastettua parmesaania
oliiviöljyä
suolaa ja vastajauhettua pippuria
1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Pese ja viipaloi perunat. Pilko valkosipuli karkeiksi paloiksi. Leikkaa sipulit lohkoiksi ja paprikat neljään osaan. Sekoita kaikki ainekset keskenään uunipellillä ja lisää oliivit sekä salami.
3. Aseta kanankoivet vihanneksien joukkoon ja paina ne kevyesti sisään. Mausta ruoka runsaasti rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Kastele annos oliiviöljyllä.
4. Paista uunin keskiosassa noin 30-35 minuuttia, kunnes kanan liha on kypsää. Tarkista kypsyys leikkaamalla koivesta paksuimpaan kohtaan – kirkasta lihanestettä pitäisi valua.
5. Valmista parmesaanikastike sekoittamalla crème fraiche, hienonnettu valkosipuli ja raastettu parmesaani pieneen kattilaan. Lämmitä kastike miedolla lämmöllä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää päälle hieman oliiviöljyä ja tarjoa kastike ruoan kanssa.
Valmistusa
ika: 1 h