Valmista herkullinen pääsiäiskana salviasta ja nauti sitä raikkaan sitruunarisoton kanssa. Helppo ohje kanafileiden maustamiseen pannulla. Annos 4 henkilölle, valmistusaika 45 min.
4 kpl kanan paistia
2 kpl valkosipulinkynttä
voita / öljyä paistamiseen
tuore salvia
1 dl salviapestoa
suolaa & pippuria
SITRUUNARISOTTO
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
noin 1 l kanalientä
noin 1-2 dl valkoviiniä
1 pkt sitruuna tuorejuustoa
noin 1 dl parmesaaniraaste
1 sitruunan mehut ja kuori
KORISTELUUN
Sitruuna & salviaa
Pääsiäiskana saa makunsa salviasta ja se tarjoillaan raikkaan sitruunarisoton kanssa!
1. Ota kana huoneenlämpöön ja esilämmitä uuni 175 asteeseen. Hienonna sipuli sekä valkosipuli valmiiksi risottoa varten.
2. Laita paistinpannulle reilu nokare voita, oliiviöljyä, 2 valkosipulinkynttä ja tuoretta salviaa. Ruskista broilerin pinnat pikaisesti pannulla, mausta suolalla sekä pippurilla ja siirrä fileet tämän jälkeen uunivuokaan.
3. Sivele broilerien pintaan vielä salviapestoa ja kypsennä broilerit loppuun uunissa noin 20 minuutin ajan. Tällä välin voit valmistella sitruunarisoton. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon kanaliemikuutiot.
4. Tee kulhossa sitruuna-juustoseos. Laita kulhoon sitruunalla maustettu tuorejuusto sekä sitruunan kuorta. Purista myös sitruunan mehut. Lisää joukkoon parmesaaniraastetta ja sekoita massa tasaiseksi.
5. Kuullota sipulit pannulla rasvassa. Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota, kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Lisää valkoviini ja anna viinin imeytyä riisiin. Tämän jälkeen ala lisäämään kanalientä riisin joukkoon 1 kauhallinen kerrallaan. Lisää uusi kauhallinen lientä, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Risoton pitäisi olla "al dente" noin 20 minuutissa.
6. Risoton valmistuksen loppuvaiheilla lisää sekaan sitruuna-juustoseos. Sekoita vielä hyvin ja lisää joukkoon nokare voita. Risoton pitäisi jäädä löysäksi, mutta itse riisissä saa olla purutuntumaa!
Tarjoile herkulliset kanafileet sitruunarisoton kanssa! Koristele annos salvialla ja sitruunaviipaleilla.
Annosmäärä: 4 Valmistusaika: noin 45 minuuttia