Valmista herkulliset parmesaani-kanapyörykät kanajauhelihasta. Helppo resepti, joka valmistuu 35 minuutissa – täydellinen päivällinen 4 hengelle!
KANAPULLAT:
½ dl korppujauhoja
1 dl maitoa
1 kananmuna
400 g kanan jauhelihaa
80 g parmesaaniraastetta
½ puntti basilikaa
2 rkl voita paistamiseen
TUMMA KASTIKE
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
½ kanaliemikuutio
1 rkl soijakastiketta
2 dl maitoa
1. Sekoita korppujauhot maidon ja kananmunan sekaan. Anna seoksen turvota muutaman minuutin ajan, minkä jälkeen lisää kanan jauheliha ja sekoita hyvin. Mausta taikina hienonnellulla basilikalla ja parmesaaniraasteella. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa noin 5 minuuttia. Muotoile öljytyin käsin tasakokoiset kanapullat.
2. Paista kanapullia kuumalla pannulla voissa, käännellen niitä tasaisesti. Käytä runsaasti voita, jotta pullat eivät pala pannuun kiinni. Tarkista jauhelihan kypsyys halkaisemalla yksi pulla. Kun pullat ovat kypsiä, siirrä ne lautaselle odottamaan.
3. Valmista tumma kastike samalla pannulla. Kuumenna pannulla hieman lisää voita ja lisää vehnäjauho. Paahda jauho-voi-seosta, kunnes se saa hasselpähkinän värin. Lisää joukkoon kanaliemikuutio, soijakastike ja maito. Keitä kastiketta, kunnes se paksuuntuu.
4. Lisää parmesaani-kanapullat takaisin pannulle ja lämmitä ne kastikkeen seassa.
Koristele valmis ruoka raastetulla parmesaanilla ja tuoreilla yrteillä. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Valmistusaika: 35 minuuttia Annosmäärä: 4