Kokeile herkullista parmesaanikalkkunaa, joka on täydellinen lohturuoka! Resepti sisältää pihvitomaatin ja sopii australialaisen ruokailun makuelämykseen. Valmista nopeasti ja nauti!
400 g kalkkunafileitä
1 dl vehnäjauhoja + 1 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
öljyä paistamiseen
TOMAATTIKASTIKE
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 suuri pihvitomaatti
1 rkl ruokosokeria
1 tl punaviinietikkaa
1 dl tomaattisosetta
1 pallo mozzarellaa
raastettua parmesaania
Parmesaanikalkkuna on täydellinen lohturuoka, joka lämmittää mieltä ja vatsaa!
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Aseta kalkkunafileet kahden leivinpaperin väliin ja nuijii ne kevyesti kaulimella tai paksulla lasilla. Tämä rikkoo fileiden pinnan ja auttaa leivityksen tarttumaan paremmin.
2. Valmista kolme lautasella: ensimmäiselle mittaa vehnäjauhot ja sekoita niihin suola. Toiselle lautaselle riko kananmuna ja sekoita se haarukalla. Kolmannelle lautaselle levitä korppujauhot.
3. Leivitä kalkkunafileet pyörittelemällä niitä ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista fileitä kuumalla pannulla runsaassa öljyssä, kunnes leivitys on kauniin ruskea. Siirrä fileet uunivuokaan odottamaan.
4. Hienonna sipuli, valkosipulit ja pihvitomaatti. Lisää kasvikset kylmälle pannulle ja kuumenna hiljalleen. Kun seos on lämmennyt, lisää sokeri ja viinietikka. Hauduta seosta keskilämmöllä, jotta sipulit pehmenivät ilman ruskistumista.
5. Kun tomaatit ja sipulit ovat pehmenneet, lisää tomaattisose ja anna kastikkeen poreilla noin 5 minuuttia. Kaada tomaattikastike tasaisesti kalkkunafileiden päälle ja siivuta päälle mozzarella. Ripottele runsaasti parmesaaniraastetta kalkkunafileiden päälle.
6. Kypsennä kalkkunaa uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää ja juusto on sulanut ja kuohkea. Tarjoile parmesaanikalkkuna ranskalaisten tai mausteisten lohkoperunoiden kanssa!
Valmistusaika: 25 min Annosmäärä: 4-6 Suositeltu viini: Chardonnay tai kevyt punaviini